CES 2017: Sygic навигация на сензорния екран на Ford

Sygic е първото приложение за GPS навигация, което ще работи на сензорния екран на автомобилите Ford

Sygic е първото приложение за GPS навигация, което ще работи на сензорния екран на автомобилите Ford

Технологията за GPS навигация Sygic, налична за над 150 милиона потребители на смартфони с iOS и Android по целия свят, вече е оптимизирана да работи безпроблемно с автомобилния сензорен екран Sync 3 на Ford чрез приложението Sygic Car Navigation, съобщиха от разработчика по време на CES 2017 в Лас Вегас.

Двете компании са осигурили AppLink взаимодействие между Sygic и Sync, коeто ще позволи на потребителите да правят проекция на приложения за навигация директно от смартфон към автомобилния сензорен екран. Тази нова способност задържа очите на пътя и ръцете на волана, използвайки максимално командите с разпознаване на глас.

Когато даден смартфон бъде сдвоен с автомобила посредством USB кабел, управлението на приложението Sygic се отделя от смартфона. Автоматично се прави проекция на приложението върху сензорния екран на автомобила и свързване към гласовото управление, благодарение на което приложението за навигация става по-удобно за използване. Технологията цели да намали нуждата на шофьора да вдигне и погледне мобилното си устройство.

Sygic е първият създател на мобилни приложения за навигация, който се възползва от способността AppLink на Ford, за да прехвърли мобилната навигация от екрана на телефона към сензорния екран в автомобила. Предлагана в повече от 200 държави на около 40 езика, технологията Sygic е оптимизирана да работи безпроблемно със Sync 3 на Ford. Приложението Sygic Car Navigation ще бъде пуснато в автомобилите на Ford през 2018 г.

„Ние очакваме тази опция за мобилна навигация да помогне за повишаване на безопасността, като държи очите на шофьорите на пътя, а ръцете им – на волана“, коментира Дон Бътлър, изпълнителен директор на Ford Connected Vehicle and Services, по време на изложението за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас.

Коментар