Arcabit Internet Security – пакет от средства за защита

Arcabit Internet Security включва пакет от инструменти за защита на компютъра от вируси

Arcabit Internet Security включва пакет от инструменти за защита на компютъра от вируси

С нярастване на онлайн заплахите за потребителите става все по-належащо да ползват надеждни решения за защита, когато сърфират в интернет. Arcabit Internet Security е една от възможностите – това е пакет от няколко инструмента за предпазване от вируси, фишинг, спам и различни типове малуер.

Интерфейсът на Arcabit Internet Security е добре организиран и интуитивен, като предлага информация за състоянието на защитата и лесен достъп до опциите на програмата, докладите за сканирането, сектора с карантина и статистиката на откритите заплахи.

Arcabit Internet Security идва с технология за защита от вируси в реално време, която проверява файловете, свалянията и електронната поща. Предвидени са също възможност за сканиране по заявка и евристичен енджин, който осигурява високо ниво на откриване на заплахите.

Когато бъде открита заплаха, програмата автоматично изчиства, изтрива или премества инфектирания файл в карантина, но може да бъде настроена да пита потребителя какво действие да предприеме.

Пакетът включва и допълнителни онлайн инструменти за сигурност, като HTTP скенер, който е създаден да открива потенциални заплахи на посетените уеб страници. Наличен е също модул Access Control за премахване на активно съдържание, конфигуриране на правила за интернет достъп и блокиране на неподходящо съдържание.

Инструментът за защита на електронната поща пък сканира изпращаните и получаваните съобщения за наличие на вредоносно съдържание. В пакета е интегриран и антиспам модул.

В допълнение, Arcabit Internet Security включва защитна стена, която предотвратява кражба на данни, както и инструмент за наблюдение на регистъра, чиято цел е да засича промени в системния регистър. Сред останалите характеристики на продукта са филтриране на уеб съдържанието, управление на процеси, къстъмизиране на потребителски профили, използване на проксита и др.

Не на последно място, този софтуер може да работи и в геймърски режим, при който редуцира изискванията си към системните ресурси по време на игри. Наличен е също инструмент за родителски контрол. 30-дневна версия на програмата е достъпна за сваляне безплатно.

Даунлоуд: Arcabit Internet Security

Коментар