Microsoft подменя кадри в търсене на нови умения

Microsoft е в процес на подмяна на част от персонала си, за да актуализира уменията

Microsoft е в процес на подмяна на част от персонала си, за да актуализира уменията

Microsoft планира да съкрати няколкостотин служители от подразделенията си по целия свят, следвайки план за обновяване на уменията на персонала, стана ясно през седмицата от изтекли информации в интернет.

Около 700 служители на софтуерната корпорация подлежат на съкращение, твърди Business Insider. Тази мярка не е свързана с намаляване на разходите, а със стремежа на Microsoft да актуализира уменията на екипите в своите подразделения. Показателно е, че в LinkedIn са отворени 1600 позиции за работа в компанията.

Поредният рунд на уволнения е част от план за съкращаване на 2850 позиции, обявен през юни миналата година. Изпълнението на плана ще приключи през юни 2017 г., заедно с фискалната година на Microsoft, като по-голяма част от съкращенията вече са направени.

Очаква се Microsoft да обяви за новите съкращения при публикуване на финансовия си отчет през идната седмица. Предстоящото уволнение на 700 души е незначително на фона на 113-хилядния персонал на компанията, но създава напрежение сред персонала, коментира Business Insider.

Твърди се, че Microsoft дава срок от 60 дни на служителите, подлежащи на съкращение, да преминат на нова позиция в рамките на компанията. Освен това Microsoft плаща на уволнените двуседмично възнаграждение за всеки 6 месеца престой в компанията.

Коментари по темата: „Microsoft подменя кадри в търсене на нови умения”

добавете коментар...

  1. бач кико

    и както се казва в 1 приказка: да ти е*ем открието колумбе!!!
    живи и здрави :)) хаха

  2. Българин

    И какви ще са тези нови умения на персонала? Какво ще се търси?

  3. прозореци 3.11

    Cortana AI решава кой да изхвърчи от титаник.

Коментар