Acer Chromebook Spin 11 идва с две камери и HDR

Сензорният IPS екран с диагонал 11,6 инча и резолюция HD е защитен с антибактериално покритие

Сензорният IPS екран с диагонал 11,6 инча и резолюция HD е защитен с антибактериално покритие

Нов хромбук-трансформър за нуждите на образованието представи Acer на лондонското изложение BETT. Моделът Acer Chromebook Spin 11 (R751T) се отличава с надеждна конструкция и идва в комплект с електронна писалка на база магнитно-резонансна технология Wacom.

Хромбукът поддържа работа с Android приложения от магазина Google Play и може да се използва в четири режима на работа, благодарение на шарнирен механизъм със завъртане на 360 градуса.

Acer Chromebook Spin 11 предоставя две уеб камери с поддръжка на HDR (изображения с висок динамичен обхват) и широк зрителен обхват. Едната камера има резолюция 1 мегапиксела и е разположена над екрана, а втората – с резолюция 5 мегапиксела – се намира над клавиатурата.

Сензорният IPS екран с диагонал 11,6 инча и резолюция HD е защитен с антибактериално покритие. Хромбукът е проектиран в съответствие с военния стандарт MIL-STD 810G. Корпусът е направен така, че да предпазва Chromebook Spin 11 при падане от височина до 122 см. Разливане на течност до 330 мл също няма да повреди хромбука, благодарение на дренажната система.

Acer Chromebook Spin 11 работи под управление на операционна система Chrome OS. Предлагат се различни конфигурации – с 4-ядрен процесор Intel Celeron N3450 или 2-ядрен Intel Celeron N3350, допълнен от 4 или 8GB оперативна памет LPDDR4 и флаш-базиран диск eMMC с капацитет 32 или 64GB.

Хромбукът поддържа безжично свързване през Wi-Fi по протокол 2X2 MIMO 802.11ac, както и Bluetooth 4.2. За жични свързвания са предвидени два порта USB Type-C, два USB 3.0 и слот за карти памет microSD. Моделът Chromebook Spin 11 (R751T) тежи 1,4 кг и издържа до 10 часа на батерия. Цените на конфигурациите не са обявени в официалното съобщение на производителя.

Коментар