Jaguar въвежда плащане за гориво от автомобила

Собствениците на редица модели Jaguar могат да ползват PayPal или Apple Pay през сензорния екран на автомобила, за да плащат за гориво в бензиностанциите на Shell

Водачите на Jaguar вече могат да използват сензорния екран в автомобила си, за да плащат за гориво с ново приложение за безкешово плащане.

Приложението на Shell е едно от няколкото нови подобрения в моделите F-Pace, XE и XF на Jaguar. Актуализациите включват въвеждане на най-новите икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium и добавяне на функции за удобство, вкл. жестови технологии, при които с движение на крака водачът може да отвори багажника.

Вместо да използват карта при колонката или да се редят на опашка в магазина, собствениците, които инсталират приложението на Shell, могат просто да спрат до дадена колонка в бензиностанция на Shell (първоначално във Великобритания, а след това в цял свят) и да използват сензорния екран на автомобила, за да изберат колко гориво искат, и да платят чрез PayPal или Apple Pay. По-късно тази година ще бъде добавен и Android Pay.

На сензорния екран ще се извежда електронна касова бележка, така че клиентите да си тръгват от бензиностанцията, уверени, че са платили. Освен това от колонката ще бъде изпращана касова бележка директно до имейл адреса на водача, за да се прибави към софтуер за счетоводство или отчитане на разходите.

„В свят, където парите в брой вече не са водещи, клиентите все повече използват електронни начини на плащане и безконтактни карти. Плащането директно от сензорния екран на автомобила ще направи зареждането на гориво по-бързо и по-лесно. С тази нова система можете да изберете която и да е колонка в бензиностанцията и да платите горивото”, коментира Питър Вирк, директор „Свързани автомобилни и бъдещи технологии” в Jaguar Land Rover.

За разлика от сегашните методи на плащане чрез телефон, Shell и Jaguar Land Rover са създали лесно, но сигурно средство за клиентите, което използва технологии за геолокация и предплатена сметка, базирана на облачната технология, с портфейл Paypal или Apple Pay.

През 2015 г. Shell въведе мобилно плащане на място при колонките във Великобритания. Сега компанията прави следваща стъпка в безкешовия автомобилизъм – клиентите на Jaguar и Land Rover във Великобритания могат да плащат за гориво през сензорния екран в автомобила си, посочи Дейвид Бънч, председател на Shell Brands International.

Приложението на Shell за безкешово плащане от автомобила е достъпно за изтегляне от 15 февруари, като се очаква да бъде разпространено по цял свят през 2017 г.

Коментар