Facebook тества нови реакции в Messenger

Facebook експериментира с нова функция, която ще даде още една опция за реакции на потребителите

Потребителите на Facebook отдавна искаха опция „не харесвам“ и ето, че най-сетне социалната мрежа отговаря отчасти на това желание. Мнозина очакваха да видят знака на спуснат надолу палец редом с другите символи за реакция на постовете, новата опция се намира във Facebook Messenger.

По-конкретно, социалната мрежа тества функция Messenger Reactions, която засега могат да видят само от някои потребители. Ако изпитанията преминат успешно, тя ще стане достъпна за всички потребители на Facebook.

Опцията работи така, както в други приложения – например Slack и iMessage, като позволява на потребителите да изберат реакция чрез придвижване на курсора на мишката върху съобщението. Предвидени са две реакции – голям палец нагоре в знак на одобрение и голям палец надолу, което означава по-скоро „да“ и „не“, отколкото „харесвам“ и „не харесвам“.

Очевидно Facebook се опитва да направи своя месинджър конкурентен на по-съвременни приложения за диалогово общуване. В момента приложения като Slack запълват една празнина, оставена от Facebook, която е най-силна в създаването на общности около новините.

Многократно Facebook заявяваше, че не желае да добавя „не харесвам“, за да избегне запълването на лентата новини с твърде много негативни реакции. Но с въвеждане на реакции като „тъжен“ и „ядосан“, социалната мрежа даде възможност на потребителите да изразяват повече емоции.

Коментар