Плъгин за Chrome симулира телефонно позвъняване

При натискане на бутона Nope, браузърът набира телефона на потребителя

Плъгин за браузъра може да избави служителите от досадните разговори с колеги. Новият софтуер е създаден от американската компания Breather и работи като разширение за Chrome – най-популярния браузър в света.

След инсталиране на плъгина, в горния десен ъгъл на браузъра се появява бутон с надпис Nope („Не“). При натискане на бутона, браузърът набира телефона на потребителя, който, от своя страна, прекъсва ненужния разговори с колеги, давайки вид, че му звънят.

Създателите на софтуера посочват, че всеки офис служител попада в ситуация, при която води отегчителни разговори с колеги по теми като политика или семейство, но не може да прекрати дискусията от вежливост, въпреки че тя го отклонява от важните дейности. Приложението на Breather, наречено Nope Button, решава проблема.

По-рано тази година се появи и разширение за браузър Go Rando, което не позволява на Facebook да разпознава реакциите на потребителите под постовете в лентата с новини. Разработчиците смятат, че социалната мрежа използва информацията за емоциите на потребителите не само, за да подобри лентата с новини, но и за целите на таргетираната реклама.

Коментари по темата: „Плъгин за Chrome симулира телефонно позвъняване”

добавете коментар...

  1. ь

    Поне пробвайте нещата преди да ги пишете.
    Тази глупост е работи само с щатски номера.

Коментар