MiVia Essential 350 – фитнес гривна с ЕКГ сензор

Финтес гривната MiVia Essential 350 насърчава здравословния начин на живот

Първата фитнес гривна в света с ЕКГ сензор идва на пазара у нас, съобщиха от производителя на устройството – MiTAC Europe. Моделът MiVia Essential 350 използва иновативна технология NASA EMD и функция за трениране на дишането.

MiVia Essential 350 насърчава здравословния начин на живот и помага на потребителите да постигат по-балансирано ежедневие. Фитнес гривната измерва сърдечната честота с по-голяма прецизност, отколкото стандартен оптичен монитор (OHR), твърдят от компанията. ЕКГ точността е по-висока, тъй като пулсът се измерва директно от сърцето, а не от китката, както е при останалите гривни, които използват стандартния OHR метод.

Данните от ЕКГ монитора се предават и анализират от индексите Health & Body на гривната. Чрез натискането на ЕКГ сензора с пръст, в продължение на 2-10 секунди, потребителят може да измери сърдечната си честота, а при задържане на сензора за около 30 секунди (ограничена версия) или две минути (подробна версия), потребителят има достъп до пълния набор от информация, когато гривната е синхронизирана с Android или IOS.

MiVia Essential 350 ще се предлага на пазара у нас на цена от около 255 лв. в цветове черно и лилаво

След две минути приложението ще покаже подробна здравна картина, вкл. „реална възраст“, нива на стрес и дори ниво на енергия в организма. Тази информация се изчислява чрез прочит на получените цифри. Чрез редовното записване на получените резултати, потребителите могат да сравняват новите данни с предишни измервания и по този начин ще имат възможност да вземат необходимите мерки и да подобрят общото си състояние.

MiVia Essential 350 е първото преносимо устройство в потребителския сегмент, което използва NASA EMD технология. С помощта на тази технология НАСА предвижда промените в ротацията на Земята, в резултат на природни явления като приливи и земетресения. Технологията намира професионално приложение за оптималното отчитане на здравния индекс и измерване на дишането.

Трудно е да се следи скоростта на дишане чрез ЕКГ без EMD технология, защото, когато сигналът се открива само чрез сензора за ЕКГ, има риск от загуба и вълната на сърдечната честота да остане неясна. Този алгоритъм помага да се отстранят страничните шумове и устройството може да прочете ясно RR интервалите. Чрез промените в сърдечната честота се изчислява здравният индекс.

MiVia Essential 350 e съвместима със смартфон за повече удобство на потребителите

Гривната е снабдена и с функция за трениране на дишането (Breath Training), чрез която потребителите могат да правят серия от упражнения за дишане за подобряване на общото им здравословно състояние и намаляване на нивата на стрес в организма.

Извън тези три основни характеристики, MiVia Essential 350 действа като фитнес гривна за проследяване на ежедневната активност. В момента, в който гривната засече повече от 1,8 крачки в секунда, се активират режим на бързо ходене или тичане. Гривната също така следи за брой стъпки, дейности, изминато разстояние, изгорени калории, ежедневни цели и време. Приложението включва и дневник на съня.

Гривната е съвместима със смартфон, благодарение на което потребителите могат да получават сигнали, известия и съобщения на WhatsApp, Facebook, Messenger, Skype и Twitter. Тази функция може да бъде отменена, за да не нарушава спокойствието или концентрацията по време на тренировки.

MiVia Essential 350 ще се предлага на пазара у нас на цена от около 255 лв. в цветове черно и лилаво. Приложението MiVia Essential е безплатно и е съвместимо с iPhone iOS 8 и 9, Android 5 и 6. Устройството има размери 46×21,5×11,3 мм и тежи 25 грама, зарежда се за 1,5 ч. и може да работи автономно до 15 дни. Гривната е водоустойчива по стандарта IPX7.

Коментар