Без реклама в YouTube канали с под 10 000 гледания

Google няма да пуска реклами в YouTube канали с по-малко от 10 000 гледания, с неподходящо и крадено съдържание

YouTube ще прекрати показването на реклами във видео канали, които имат по-малко от 10 хиляди гледания. Решението идва няколко седмици, след като 250 бранда настояха техните реклами да не се показват на видеа със спорно съдържание от рода на омраза и екстремизъм, съобщи Уолстрийт Джърнъл.

В допълнение, YouTube възнамерява да блокира от рекламната си програма канали, които крадат съдържание от други източници и така печелят от платформата. Това означава, че ако някой копира сегмент от популярно шоу, например, неговият канал ще остане без реклама и без приходи от YouTube, независимо колко са гледанията.

Досега беше доста лесно да се печелят пари от YouTube, въпреки големите разлики в плащанията в отделните страни. Достатъчно е да имате акаунт и да кандидатствате за реклама. Системата на YouTube работи автоматично и рекламите се показват в съдържанието по алгоритмични методи.

Но автоматизираната система доведе до показване на реклами от реномирани марки във видеа с расистко или друго неподходящо съдържание. Очаквано, брандовете започнаха да недоволстват и Google промени правилата.

Наскоро Google обяви и няколко други промени в начина на разпространение на рекламата в YouTube. Технологии за машинно обучение ще помогнат на видео портала да открива по-лесно неподходящото съдържание и така да бъде предотвратено показването на реклама в него.

Коментари по темата: „Без реклама в YouTube канали с под 10 000 гледания”

добавете коментар...

  1. sub zero kungфюри

    баце глуеме клуиип от ирак ка свините от ислямска държава режат глави тия швестери ми пускат реклама на шампоани хед анд шолдърс

Коментар