uTorrent се премества в браузъра

uTorrent ще позволи на потребителите да стриймват торенти от техните браузъри, подобно на обичайните стрийминг сайтове

uTorrent, един от най-популярните торент клиенти, скоро ще стане част от браузъра, съобщи сайтът TorrentFreak, позовавайки се на разговор със създателя на BitTorent Брам Коен.

Твърди се, че следващата версия на приложението ще работи директно в браузъра по подразбиране на потребителя. Бъдещият uTorrent ще предложи също нов инерфейс и подобрено стрийминг изживяване.

uTorrent ще заеме някои функции от Maelstrom – проект за браузър на BitTorrent, който беше прекратен на ранен етап. Преместването на торент клиента в браузъра отваря място за използване на „джаджи” (widgets), като същевременно новата технология ще интегрира и поточни възможности. uTorrent ще позволи на потребителите да стриймват торенти от техните браузъри, подобно на обичайните стрийминг сайтове.

Не всички потребители обаче ще бъдат доволни от промяната, предвид многогодишния си опит с торент клиента като отделно приложение. Ето защо разработчикът планира период на тестване на новия uTorrent, за да събере отзиви, преди да въведе масово промяната.

Коментари по темата: „uTorrent се премества в браузъра”

добавете коментар...

  1. Йордан

    uTorrent беше хубав преди години. Сега е бъкан с какви ли не шпионски функции отдолу.

  2. Петър

    От както uTorrent се напълни с хиляди ненужни функционалности, преминах на qBittorrent. Много по-лек е. Не товари машината с ненужни глупости.

Коментар