Microsoft добавя преглеждане на Office документи в Edge

Браузърът Edge ще предложи удобство при разглеждане на MS Office документи
(екранна снимка: Windows Latest)

Microsoft пусна тестова версия на браузъра Edge, в която ентусиастите откриха няколко недокументирани, но интересни нововъведения. Най-накрая браузърът Edge позволява преглеждане на файлове от MS Office.

Тестовата версия 92 на Edge, достъпна в канала за разработчици, въвежда интеграция с Microsoft Office и Windows Search. Функция, наречена Office Viewer, позволява преглеждане на документи от Microsoft Word, Excel и PowerPoint направо в браузъра, съобщи Windows Latest.

Понастоящем новата функция е на етап на ранна разработка и е достъпна във версиите Edge за Windows 10 и Edge за macOS. Тя може да се активира в настройките на браузъра в раздела “Изтегляния”.

Интеграцията с Windows Search очевидно все още не работи с текущите компилации на Windows 10 и окончателното ѝ активиране ще дойде с бъдещи актуализации на операционната система.

В резултат на това се очаква потребителите да могат да стартират търсения в лентата на задачите, да извличат история на сърфиране, скорошни раздели (табове), отметки (любими) и друга информации от браузъра.

Коментари по темата: „Microsoft добавя преглеждане на Office документи в Edge”

добавете коментар...

  1. fg

    Уникално Не ги гледай помиите им няма смисъл те са дъното

  2. Уникално

    Както винаги по традиция Майкрософт кради и граби чужди идеи и разработки.
    Edge по същество е Chrome браузър със сменена опаковка и име.
    Google Docs отадавна имат такава платформа за онлайн редактиране на офис документи както и LibreOffice също уеб базирано.

    Microsoft няма спирачки дори продава услуги и отдава под наем вирутални машини под Linux – става въпрос за платформата Azure.

  3. fg

    Windows Search Ха ново даже не го бях чувал не мога да им следя всичките г@вна

Коментар