Dr.Web LiveDisk – зареждащ диск срещу вируси

Dr.Web LiveDisk помага, когато не можете да заредите операционната система след вирусна атака

Dr.Web LiveDisk представлява софтуер за създаване на зареждащ CD/DVD/USB диск, предназначен да помогне при отстраняване на вируси и други опасни файлове от компютъра.

Ако компютърът ви е атакуван от вируси и имате проблем със стартирането на операционната система, този диск ще помогне. От опростен интерфейс ще получите достъп до интернет и по-важно – до антивирусна програма. Дискът съдържа инструменти за премахване на инфекции веднага след зареждането и избягване на проблеми, създадени от вирусни атаки.

От Control Center можете да сканирате твърдия диск, за да откриете източника на инфекция и заразените файлове. Скенерът може да бъде конфигуриран да провери целия твърд диск или избрани папки и файлове, които се считат за подозрителни.

Преди да стартирате скенера е препоръчително да се свържете към интернет, за да се убедите, че разполагате с последните вирусни дефиниции. Включеният в софтуера инструмент за автоматично обновяване ще извлече и инсталира актуалните версии само с един клик.

Антивирусът може да се конфигурира за автоматично изтриване на откритите заплахи или поставянето им под карантина. Предвидена е също възможност за създаване на списък с изключения и за планиране на регулярни проверки.

Менюто LiveCD включва и опция за създаване на LiveUSB флашка за зареждане на компютъра и възстановяване. Този стартиращ USB диск може да спести време и предлага същите функции за възстановяване като CD/DVD диска.

Даунлоуд: Dr.Web LiveDisk

Коментар