Летящата кола Kitty Hawk вече е тук

Иновативното возило Kitty Hawk развива в момента скорост от 25 мили в час

Летящите коли несъмнено са предизвикателство за инвеститори като Лари Пейдж, съосновател на Google и главен изпълнителен директор на Alphabet – компанията, под чиято шапка оперира интернет гигантът.

Но ето че завесата пред мистериозния проект за летяща кола, финансиран от Пейдж, се подвига. Прототипът на Kitty Hawk е разработка на Себастиан Трън, който помогна на Google да създаде самоуправляемата си кола.

Трън пусна вчера в своя Twitter блог линк към уебсайта на Kitty Hawk, където е публикувано видео с летящата кола. Иновативното возило изглежда като малък хеликоптер, но без всички онези неща, предназначени да пазят екипажа.

Става въпрос за електрическо возило, което наподобява летящ джет с поплавъци отдолу. Финалният вариант на летящата кола очевидно ще бъде доста по-различен от прототипа, най-малкото по отношение на безопасността.

Kitty Hawk тежи около 100 килограма и може да лети със скорост до 25 мили в час, което е скромно постижение, но несъмнено с развитието на проекта скоростта ще нараства. Водачът сяда в колата сякаш е в Jet Sky и я контролира с бутони и джойстик като хеликоптер.

Машината е изпитана и легална за използване в разрешените зони в САЩ, като не изисква дори свидетелство за пилотиране, тъй като човек може да усвои управлението й само за няколко часа. Все още няма информация за цената на Kitty Hawk, но е известно, че първите купувачи ще получат отстъпка от $2000, ако платят $100 сега.

Коментари по темата: „Летящата кола Kitty Hawk вече е тук”

добавете коментар...

  1. Future

    Това е бъдещето, и то не е чак толкова далеч. Въпросното возило развива 40 км/ч, което може да е в пъти по-бързи от сегашните коли, защото няма пътища, обиколки, задръствания. И това е само началото. Още преди 5-10 години се говореше за такива неща, “военните” решиха да ни ги покажат. Супер изглежда

  2. Anonymous

    Тесла изостава.
    Друго си е да литнеш и да си провериш дали соларните панели на покрива са чисти.

Коментар