Emsisoft Emergency Kit – открива и премаха малуер

Emsisoft Emergency Kit има удобен графичен интерфейс, но позволява работа и от командния ред

Софтуерът Emsisoft Emergency Kit се явява ефективен инструмент за откриване и премахване на малуер от компютъра, лесен за използване, с интуитивен интерфейс.

Пакетът се състои от няколко приложения, целта на които е да поддържат компютъра чист от вируси, да пазят важните документи и личната информация.

Основното приложение, Emsisoft Emergency Kit Scanner, открива спайуер, адуер, вируси, червеи, троянци, кийлогъри и други вредоносни програми. При откриване на малуер, потребителят може да избере да го постави в карантина или да го изтрие.

Предвидени са няколко режима на сканиране, всеки от които дава прецизни резултати – бърза проверка на активните програми и за следи от спайуер, дълбоко сканиране на цялата система и избирателно сканиране на специфични файлове.

За напредналите потребители е предвиден компонентът HiJackFree, който позволява ръчно откриване и премахване на спайуер, червеи, троянци и адуер, открити в процеси, портове, услуги, в автоматично изпълняваните файлове или в системната конфигурация.

Дори сложни малуер инфекции няма да препънат Emsisoft Emergency Kit. Ца целта е наличен инструментът BlitzBlank, с помощта на който може да се премахне дълбоко внедрен в системата злонамерен софтуер. BlitzBlank открива и изтрива надеждно малуера от инфектирани файлове, регистри и дискове при стартиране на компютъра, преди да бъде заредена операционна система.

Приложението има изчистен и понятен графичен интерфейс, а системните администратори вероятно ще оценят възможността за работа чрез командния ред.

Даунлоуд: Emsisoft Emergency Kit

Коментар