Компютърна кутия прилича на хладилник

Подобно на хладилната врата, панелът на Enermax Grace Fun може да се украсява с магнитни елементи (източник: TechPowerUp)

Сред огромното разнообразие от компютърна техника на изложението Computex 2017 в Тайпе миналата седмица се откроиха и някои по-екзотични решения. Такива например са новите компютърни кутии на компанията Enermax, които наподобяват хладилник.

Кутиите Grace Fun и Grace Mesh са проектирани за дънни платки ATX и се отнасят към категорията средна кула (mid-tower), с разположение на захранващия блок в долната част. Кутиите се очакват на пазара по-късно тази година.

Предният панел на Grace Fun е изпълнен в стила на хладилниците. Подобно на хладилната врата, панелът може да се украсява с магнитни елементи, вкл. с полезни приспособления от рода на сгъваема закачалка за слушалки Enermax EHB001. Страничният панел на кутията е направен от закалено стъкло.

Страничният панел на Enermax Grace Meshе е изготвен от метал, с прозорец от акрилна пластмаса (източник: TechPowerUp)

Кутията Grace Mesh се отличава с мрежест преден панел с две гнезда за 5,25-инчови устройства. Страничният панел е изготвен от метал, но в него има прозорец от акрилна пластмаса.

Коментар