Apple мести производството на iPhone 12 и iPad извън Китай

Тим Кук иска да намали зависимостта на Apple от производствените ресурси на Китай
(снимка: Foxconn)

Apple продължава да премества производството на флагманския си продукт iPhone и таблета iPad извън пределите на Китай – по-конкретно, в предприятия в Индия и Виетнам, според източници на Nikkei.

Производството на iPhone 12 в Индия ще започне още през първото тримесечие на 2021 г. А към средата на годината се очаква да стартира и производството на iPad във Виетнам, предаде Gizchina.

По-рано индийски медии съобщиха, че Apple планира да сглобява смартфони iPhone 12 в Индия и, че устройствата с надпис „Произведено в Индия” вече са готови за пускане.

Твърди се също, че тайванската Wistron ще започне производство на новия iPhone 12 в Бангалор. С план за инвестиции в размер на 40 милиона долара, компанията ще наеме 10 000 работници за новия си завод. Очаква се предприятието да заработи на пълни обороти през октомври тази година, като в него вече са наети около 1000 работници.

В момента Apple произвежда в Индия смартфони като iPhone 6S, iPhone XR и новия iPhone SE 2020. Източници твърдят, че Apple разширява местното производство на iPhone, за да намали зависимостта си от Китай.

Но според наблюдателите на пазара, производството на iPhone в Индия е малко вероятно да намали цените за купувачите, въпреки че компаниите плащат значително по-ниски данъци за местно производство.

Коментари по темата: „Apple мести производството на iPhone 12 и iPad извън Китай”

добавете коментар...

  1. ..

    Всъщност, пише:

    Проектирано от Епъл в Калифорния
    Сглобено в …

    Шокиращо колко много маймуни си мислят, че сглобяването е трудната и съществена част от производството на съвременна електроника.

    Преди години имаше анализ на приноса към производството на iPhone по държави, взимайки предвид компоненти и сглобяване.

    Накратко, Германия, Япония, Холандия, Южна Кореа, Тайван и още няколко европейски държави бяха с далеч по-съществен дял от Китай, чийто принос беше единствено самото сглобяване – около 5% от производствената цена.

    Не помня всички, но за сравнение, немците бяха с около 30-35%, японците – с около 20%.

    Сглобяването от много години е сведено до елементарни, ясно дефинирани операции. Там трудността е в организирането на огромен брой работници и менажирането им.

    Но, и това е до време, защото автоматизацията върви с много висока скорост.

    Бъдещето на маймуните-сглобчици е силно несигурно.

  2. Зшгзшъьшхьшхьщх

    ОТЗАД НА ЗАДНИКА НА. НА. НАГРИЗАНАТА ЯБЪЛКА ША ПИШВ МАДЕ… ИН.. УТАР. ПРЪДЕШ. ИЛИ. ВИЕТКОНГ. САЙГОН. ХА ХА ХА

Коментар