Софтуерната академия на Телерик и с пролетен прием

Софтуерната академия на Телерик за първи път обяви пролетен прием по безплатната си програма

Софтуерната академия на Телерик за първи път обяви пролетен прием по безплатната си програма

За първи път софтуерната академия на Телерик стартира пролетен прием в програмата си за безплатно обучение сезон 2013-2014. Желаещите да участват в курсовете за софтуерни инженери трябва да подадат документи до 7 април 2013 г., съобщиха от компанията.

Новата програма, която ще започне на 25 април 2013 г., съчетава онлайн и присъствена форма на обучение. Видео лекциите позволяват на начинаещите специалисти по информационни технологии сами да определят кога и колко време да отделят за своята подготовка.

Приетите курсисти ще стартират с видео уроци и упражнения веднъж седмично в Академията. През февруари 2014 г. те ще преминат изцяло към присъствени лекции.

Кандидатстването за пролетния прием протича на два етапа. Първо желаещите да учат в Академията трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на английски език до 7 април 2013 г., а след това да се явят на изпити по информационни технологии, английски и IQ тест. Приемането на документи вече започна и желаещите могат да кандидатстват онлайн на уебсайта на Академията.

Обучението на курсистите, които ще започнат от пролетта, ще продължи четири семестъра. Обучението има състезателен характер и само преминалите изпитите с високи резултати ще продължават напред и ще получат сертификат за завършване на Академията.

През първия семестър студентите ще изучават основите на програмирането със C#, HTML и CSS стилизиране. Вторият семестър надгражда знанията с лекции по обектно-ориентирано програмиране, качествен програмен код, JavaScript, CMS, операционни системи и личностни умения. Третият семестър ще покрие теми като структури от данни, алгоритми, JavaScript Frameworks и UI, UI дизайн, Windows и Linux администрация.

Последната част от обучението в Академията дава възможност на курсистите да се профилират в желана от тях ИТ специалност – C# програмист, разработчик на уебсайтове, уеб front-end разработчик, разработчик на сървърни услуги, разработчик на мобилни приложения, ASP.NET уеб разработчик, QA инженер и други. Програмата на обучението ще бъде представена подробно на среща в Академията на 28 март от 19 ч.

Коментари по темата: „Софтуерната академия на Телерик и с пролетен прием”

добавете коментар...

  1. Наков

    Ето линк към официалния сайт на академията с информация за пролетния прием: http://academy.telerik.com/academy/spring-admission

Коментар