Пловдив ще домакинства на дрон филмов фестивал

Фестивалът DroneUp поднася красотата на въздушната кинематография директно на широката публика

За втора поредна година Пловдив ще бъде домакин на дрон филмовия фестивал „DroneUp International Film Festival”. Иновативното събитие, организирано с подкрепата на общината, представя най-добрите късометражни дрон филми от цял свят. Това ще се случи отново на Римски стадион, в сърцето на града, на 25 и 26 август т.г.

В двете вечери на безплатни прожекции ще бъдат представени филми в шест тематични категории: Природа, Градове, Екстремно и диво, Разказ и история, Пътуване и България, съобщи сайтът на Община Пловдив.

Филмите – финалисти са подбрани от международно жури, което ще отличи най-добрите от тях в съответната категория по време на фестивала. Победителите ще получат специалните „DroneUp Оскари” и ще имат шанса да спечелят награди, предоставени от партньорите на фестивала.

„Целта на DroneUр е да бъде едно събитие извън утвърдените рамки. Искаме да покажем на публиката как нашия свят, който мислим, че познаваме добре, и как нашето всекидневие придобиват една съвсем различна красота и динамика, когато ги погледнем от високо”, казват организаторите.

DroneUp се основава на вярването, че дроновете могат да променят предходните идеи за бъдещето. Миналата година шоуто в Пловдив събра повече от 3000 души. Сега отново се очакват запомнящо се откриване, демонстрации, работилници, изяви на живо, музика, забавления и изненади.

Тъй като амбицията на DroneUp e да поднесе красотата на въздушната кинематография директно на широката публика и да разруши стигмата около летящите дронове, фестивалът е със свободен вход.

Коментар