Великобритания забранява ДВГ колите през 2040 г.

Великобритания ще последва примера на Норвегия и Германия в рестрикциите срещу автомобилите, задвижвани от двигатели с вътрешно горене (ДВГ). Подготвяната забрана за продажби ще влезе в сила през 2040 г., съобщи Гардиън.

Стремежът към спиране от пътищата на бензиновите и дизеловите автомобили се обяснява с екологични цели, в частност прекратяване на замърсяването на въздуха от изгорелите газове на ДВГ превозни средства.

Според британските законодатели, вредните емисии, изхвърляни в атмосферата от колите, създават най-голям екологичен риск за общественото здраве.

Забраната за продажби на ДВГ автомобили е част от стратегия, реализацията на която ще изисква значителни усилия. В частност, за намаляване на емисиите се планира модернизация на обществения транспорт, промяна на пътищата и оптимизация на работата на светофарите.

Коментари по темата: „Великобритания забранява ДВГ колите през 2040 г.”

добавете коментар...

  1. Ламбо

    Няма страшно. Ще използват коли с двигатели с външно горене. Да залепят по една турбина из отзад и готово.

  2. ха

    Забраняват ДВГ колите, или само забраняват производството и внасянето на такива? На други места (страни) точно това разбираха под “забраняват”. Имайки предвид, че говорим за 2040 – явно става въпрос за първото, което все още не съм чувал някой да го планира…

Коментар