Одобряват по-бърз USB 3.2 през септември

Експертната група USB 3.0 Promoter Group ще приеме през септември т.г. новата спецификация USB 3.2, която прави възможни скорости на предаване на данни до 2 гигабайта в секунда (GB/s).

Подобрената спецификация ще увеличи пропускателната способност на интерфейса, при запазване на съвместимост със съществуващото оборудване, тъй като скоростта на предаване на физическо ниво и схемите за кодиране ще останат непроменени.

Увеличението на скоростта ще дойде от това, че хостовете и устройствата, съответстващи на спецификацията USB 3.2, ще поддържат многолентова работа – до две честотни ленти по 5 или 10 Gbps.

За съединения ще могат да се използват съществуващите кабели. Това означава, че при свързване на диск с интерфейс USB 3.2 към хост USB 3.2 чрез кабел USB-C със сертификат SuperSpeed USB 10 Gbps, скоростта може да достигне над 2GB/s.

В допълнение към спецификацията USB 3.2, на предстоящия форум USB Developer Days 2017 ще бъдат представени подробности за новата технология за бързо зареждане USB Power Delivery.

Коментари по темата: „Одобряват по-бърз USB 3.2 през септември”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    2 канала

  2. запознат

    въпрос с понижена трудност – кой е този набеден за журналист, дето не е ходил в часовете по математика и информатика?

  3. IT

    “.. USB 10 Gbps, скоростта може да достигне над 2GB/s.”

    10 Gbps = 1.25GB/s, което е теоретичен максимум.

Коментар