Renault загатна за колата на бъдещето Symbioz

Автомобилът на бъдещето Renault Symbioz ще работи в хармония с околната среда

Френският автомобилен производител Renault повдигна леко завесата пред концептуалния модел Symbioz, чиято премиера ще се състои на Франкфуртския автосалон IAA-2017 от 14 до 24 септември т.г.

Разработката отразява визията на Renault за автомобила на бъдещето, или 30-те години на настоящия век. „Symbioz символизира мечтите на клиентите за начина на придвижване и стила на живот в бъдещето и отговаря на редица въпроси, свързани с проблемите на околната среда и интензивното разрастване на градовете”, посочват от производителя.

Renault Symbioz очевидно ще има спортен дизайн и големи колела

В концептуалния си модел Renault изследва различи аспекти от автомобила на бъдещето – автономен, електрически и интегриран в живота на човека. Според компанията, бъдещите превозни средства ще взаимодействат постоянно с глобалната компютърна мрежа. Освен това автомобилите ще използват технологии, които поддържат грижата за околната среда.

Името Symbioz идва от древногръцката дума sumbiōsis, която означава „да живеем заедно”. Renault вярва, че автомобилът на бъдещето, въплътен в новата концепция, ще работи в хармония с околната среда, пътната инфраструктура и интернет.

Съдейки по публикуваното изображение на сайта на производителя, Symbioz ще има спортен дизайн и големи колела. Буквата Z в края на името символизира изцяло електрическия мотор Z.E., който привежда футуристичната кола в движение.

Коментари по темата: „Renault загатна за колата на бъдещето Symbioz”

добавете коментар...

  1. Mate

    Дано е картонен като трабант, така ще е много екологичен.

  2. Yo

    И за първи път ще свети Check Engine на електрически двигател.

Коментар