MGCOOL Band 2 – смарт гривна за фитнес и спорт, следи пулса

MGCOOL Band 2 включва желаните функции за фитнес и спорт, вкл. мониторинг на движението и измерване на пулса

Фитнес гривните навлязоха бързо в ежедневието на хора, които се опитват да поддържат добра форма с активни спортни занимания. На пазара се предлага огромно разнообразие от подобни електронни продукти – те са удобни за носене и полезни при следене на ключови показатели като изминато разстояние и пулс.

Сред най-достъпните като цена смарт гривни е моделът MGCOOL Band 2, който се предлага за по-малко от 14 долара. Устройството включва желаните функции за фитнес, вкл. мониторинг на движението и измерване на пулса, както и за здравословен живот чрез контрол на съня.  

MGCOOL Band 2 работи в тандем със смартфон, за да известява за обаждания и SMS-и

Смарт гривната на китайския производител Elephone e съвместима с Android и iOS смартфони, като поддържа известия за телефонните повиквания и пристигащите SMS-и, както и дистанционен контрол на възпроизвеждането на MP3 музика. Предвидени са още аларма, управление на камера и разбира се, часовник, който се синхронизира с времето на смартфона.

MGCOOL Band 2 комуникира със смартфона през безжичен Bluetooth 4.0 интерфейс, а фърмуерът й може да се обновява също безжично чрез т.нар. OTA функционалност. Разполага с 0,66-инчов сензорен OLED дисплей с резолюция 64х48 пиксела и 256KB постоянна памет (ROM). Издържа на въздействие с вода, съгласно изискванията на стандарта IPX7.

Часовникът на MGCOOL Band 2 се синхронизира с времето на смартфона

Смарт гривната се захранва от литиево-полимерна батерия с капацитет 80 мАч, която според производителя издържа една седмица в стендбай режим. Пълното зареждане на батерията отнема около 3 часа. Устройството има корпус от алуминиева сплав, а каишката е направена от силиций.

MGCOOL Band 2 е достъпна за покупки в момента на цена от $13,99 в онлайн магазина GearBest.com. Гривната с тегло 29 грама и черен цвят е подходяща за ползване както от мъже, така и от жени. Комплектът включва самото устройство, захранващ кабел и ръководство за потребителя.