eMag очаква по-добра среда за трансгранична търговия

еMag се надява на добро сътрудничество с Европейската комисия по въпросите на трансграничната търговия и единния цифров пазар

Водещият в региона онлайн търговец еMag предложи сътрудничество на Европейската комисия в изграждането на по-благоприятна среда за трансгранична търговия. Това стана на среща в Брюксел с Мария Габриел, българския еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество”.

eMag ще бъде участник в прилагането на законодателството за Единен цифров пазар. Опитът на компанията от страните, в които работи, показва, че бизнесът иска бързо унифициране на регулациите, за да няма разминаване в очакванията, качеството и основните процеси на изпълнение, независимо в коя държава пазаруват те.

„Надяваме се на добро сътрудничество с Европейската комисия и представителите на местните парламенти при прилагането на европейското законодателство и управлението на процеса по изграждане на по-благоприятна среда за трансгранична търговия”, каза директорът на eMag.bg – Стефана Здравкова по повод срещата си с Мария Габриел.

На приема в Брюксел представители на европейския парламент, Европейския инвестиционен фонд и бизнеса обсъдиха гледни точки относно приоритетите и бъдещите инициативи на еврокомисаря Мария Габриел.

„Нашият бизнес е насочен към улесняване достъпа на потребителите до повече стоки на международно ниво и смятаме, че публичният и частният сектор могат да си сътрудничат успешно в изграждането на по-комфортна и за компаниите, и за клиентите дигитална инфраструктура”, допълни Здравкова.

Коментар