Компютърен проблем засегна редица летища

Регистрационните системи на много летища блокираха вчера, заради проблеми със системата Amadeus

Летища от цял свят изпитват от вчера сериозни смущения в компютърните си системи за регистрация на пътниците, съобщиха късно снощи различни медии.

Проблемите са засегнали някои от най-големите аерогари по света като Хийтроу и Гетуик в Лондон, летищата в Цюрих, Мелбърн, Йоханесбург, летище Чанги в Сингапур и националното летище „Роналд Рейгън” във Вашингтон, съобщават ВВС и The Telegraph.

От офиса на Amadeus Altea информират, че мрежата е била засегната от проблем със софтуера в ранните часове на деня в четвъртък, което е довело до срив в някои системи.

Според сайта на компанията, доставчик на решения за резервации и управление на полетите, засегнати са над 124 са авиокомпаниите по света, които използват нейната технология.

„Екипът по техническо обезпечаване на Amadeus предприе незабавни действия за идентифициране на причините за проблема, за да се възстанови работата на услугата колкото е възможно по-скоро”, се казва в изявление на компанията.

„Работата по остраняване на проблема продължава, като услугите се възстановяват постепенно. От Amadeus поднасяме извинения за неудобството, причинено на клиентите”, гласи официалното съобщение.

Същевременно, от летище Хийтроу информират, че засегнатите авиокомпании са малко и че се работи съвместно с тях за отстраняване на проблема, предаде CNET.

Коментар