Google подготвя мощен Pixelbook

Pixelbook идва с процесор Intel Core i5 и качествен екран с диагонал 12,3 инча

Няколко технологични издания, запознати с плановете на Google, публикуваха свежа информация за подготвян от компанията мощен хромбук, за който се разчу още преди един месец.

Премиум хромбукът Pixelbook идва с процесор Intel Core i5 и качествен екран с диагонал 12,3 инча и резолюция 2560х1700 пиксела, изпълнен в съотношение 3:2, съобщи 9to5google.com.

Това ще бъде компактен мобилен РС под управление на операционна система Chrome OS, който по нищо не отстъпва на Winidows ноутбуците и дори ще конкурира епълските MacBook.

Google ще вгради в Pixelbook полупроводников диск (SSD) с капацитет от 128 до 512GB, в зависимост от различните модели. Всички конфигурации ще използват Core i5 процесори, но все още не е известно от кое поколение.

Цената на подобен компютър очаквано ще бъде висока. Според предварителните информации, Pixelbook ще се продава за 1200 долара в минимална конфигурация. Сроковете за пускане на пазара не се съобщават.

Хромбуците набират бързо популярност, най-вече в сектора на образованието. Те са леки, компактни и се предлагат с безплатна операционна система Chrome OS. Напоследък Google интегрира в тази платформа все повече от възможностите на Android.

Коментар