Microsoft Safety Scanner – проверява бързо за малуер

Microsoft Safety Scanner се явява инструмент за бърза проверка и отстраняване на малуер

Софтуерният инструмент Microsoft Safety Scanner е създаден за бързо откриване и премахване на малуер от компютри под управление на Windows. Достъпен е за сваляне безплатно и ползване в продължение на 10 дни след даунлоуд.

Microsoft препоръчва на потребителите да ползват винаги последната налична версия на програмата. Това не е решение за защита в реално време – след като го свалите, трябва ръчно да стартирате процеса на сканиране с цел откриване на малуер или отмяна на промените, направени от идентифицирания злонамерен софтуер.

Safety Scanner не заменя антивирусните решения, подчертава дебело Microsoft. За защита в реално време с автоматични ъпдейти компанията препоръчва Windows Defender Antivirus за Windows 10 и Windows 8 или Microsoft Security Essentials за Windows 7.

Safety Scanner премахва малуер от компютри под управление на Windows 10, Windows 10 Tech Preview, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Server 2016, Windows Server Tech Preview, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2008 R2 и Windows Server 2008.

Safety Scanner предлага три режима на сканиране – бързо, пълно и избирателно

Използването на програмата е лесно, в няколко стъпки. Първо сваляте софтуера и го отваряте, след това избирате типа сканиране и стартирате процеса. Safety Scanner показва резултатите на екрана, с всички идентифицирани зарази – вируси, спайуер и други злонамерени програми.

Предвидени са три режима на сканиране – бързо, пълно и избирателно, което се задава от потребителя. За да премахнете програмата от компютъра, просто трябва да изтриете изпълнимия файл, който по подразбиране е msert.exe.

Даунлоуд: Microsoft Safety Scanner

Коментар