CES 2018: Първи Ultra HD Blu-ray плейъри с HDR10+

Новите плейъри на Panasonic са поместени в елегантен и компактен корпус с дизайн, наречен 3D Glass Cut Design

Първи Ultra HD Blu-ray плейъри с поддръжка на новия формат за динамични метаданни HDR10+ показа японската компания Panasonic на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас.

Двата модела DP-UB820 и DP-UB420 и съпътстващата серия DP-UB330/DP-UB320 формират продуктовата гама на Panasonic за 2018 година, като всички четири плейъра имат Ultra HD Premium сертификат.

Новите Ultra HD Blu-ray плейъри използват процесор HCX, разработен и оптимизиран от специалисти на Холивуд. Независимо от типа на съдържанието, процесорът го възпроизвежда според замисъла на неговите създатели.

Ultra HD Blu-ray плейърите поддържат гласов контрол от Google Assistant и Amazon Alexa (възможностите на двата виртуални помощника се очаква скоро да станат достъпни за устройствата на Panasonic). Потребителите ще могат удобно да превъртат напред или да поставят на пауза любимия си филм, без да използват дистанционното управление.

Технологията за динамични метаданни HDR10+, поддържана от DP-UB820 и DP-UB420, ще предложи възможно най-доброто визуално преживяване чрез оптимизиране на образа поотделно за всяка сцена. В отговор на предпочитанията на потребителите, UB820 също така поддържа и Dolby Vision.

UB820, UB420 и UB330/320 имат оригинална функция за повишаващо мащабиране, наречена 4K Direct Chroma Up-scaling, с помощта на която могат да извеждат картина с 4K резолюция от Full HD съдържание.

Четирите плейъра са проектирани и за възпроизвеждане на звук с висока резолюция. Освен конвенционалните формати WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, те могат да възпроизвеждат DSD (11,2MHz/5,6MHz/2,8MHz) ALAC и AIFF музикални файлове.

Освен това UB820 и UB420 могат успешно да симулират характеристиките на специфичния звук на ламповите усилватели. Предвидени са шест различни вида „лампов звук” с повишена честотата на дискретизация до 96-kHz/192-kHz за изключително високо качество звука.

Два модела от продуктовата гама за 2018 година, UB820 и UB420, поддържат услуги за видео по заявка 4K VOD (Video on Demand), като Netflix, YouTube и Amazon. Всички нови Ultra HD плейъри са способни да възпроизвеждат 4K видеозаписи (в MP4 формат), направени с фотоапарат или видеокамера, както и да извеждат JPEG данни с 4K резолюция.

Плейърите са поместени в елегантен и компактен корпус с дизайн, наречен 3D Glass Cut Design (Стъкло с 3D скосени ръбове) от Panasonic, като се съчетават перфектно с всеки плосък телевизор, а лицевият панел е със скосени ръбове от всички страни и създава чувството за изтънчено присъствие, подчертават от японската компания.

Коментар