Видеосистема следи пътищата и колите в Пловдив

Камерите са от най-висок клас, следят и записват номерата на автомобилите и сигнализират, ако разпознаят МПС, обявено за издирване

Видеосистема на МВР, която чрез камери следи единадесетте входно-изходни артерии на Пловдив, официално заработи тази седмица. Проектът цели гарантиране на обществения ред и осигуряване на спокойствието на града.

Камерите са от най-висок клас, следят и записват номерата на автомобилите и сигнализират, ако разпознаят МПС, което е обявено за издирване. Това става както в светлата част на денонощието, така и в тъмната. Предаването на информацията е защитено, а камерите правят и 24-часов запис на място.

Проектът е на стойност 320 000 лева и е финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив. Интересно в него е, че софтуерът е разработка на пловдивска фирма. “Това ще позволи да бъде надграждан, модифициран и подобряван. Той е и специално изграден за нуждите на МВР“, обясни кметът на Пловдив Иван Тотев.

Софтуерът на системата за видеонаблюдение е разработка на пловдивска фирма

Системата е проектирана с мисъл за по-нататъшно разширение. Това ще позволи подобни камери да бъдат поставени на повече и различни места вътре в града за наблюдение на живо и да служат като превенция при незаконното отнемане на автомобили. Постоянното наблюдение във видео центъра ще се осъществява от служители на МВР и отговаря изцяло на законовите изисквания.

Коментари по темата: „Видеосистема следи пътищата и колите в Пловдив”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Евалата!
    Дано някакви мутри или корумпирани не се намерят да затворят системата поради някакви причини, които по документи ще ги докарат ОК да са.

Коментар