Xiaomi Mi Box – смарт ТВ приставка с гласово търсене и 4К 60fps

Xiaomi TV Box се отличава със стилен дизайн, печелил престижни награди

Ако искате да превърнете вашия телевизор или LCD монитор в интелигентна платформа, подобна на смартфон или таблет, можете да направите това лесно и на достъпна цена с т.нар. ТВ приставки (TV Box) под управление на Android. Тези компактни устройства пренасят света на интернет на големия екран у дома.

Една от най-добрите ТВ приставки на пазара е Xiaomi TV Box – устройство със стилен дизайн, спечелил престижни награди, и разширена функционалност, вкл. гласово управление. ТВ кутията, доставяна от онлайн магазина Tomtop за около 65 долара в момента, превръща телевизора в мултимедиен център за развлечение, свързвайки се към интернет през двубандов Wi-Fi. Устройството комбинира интернет и телевизия в развлекателна система за видео, музика, снимки, приложения и игри.

Xiaomi TV Box осигурява мечтаната комбинация от телевизия и интернет

Като хардуер, Xiaomi TV Box е достатъчно мощно устройство – разчита на четириядрен процесор Cortex-A53 2,0GHz и графичен блок Mali 450 750MHz GPU, допълнени от 2GB оперативна памет DDR3 и 8GB постоянна флаш памет eMMC. С подобна конфигурация, ще се наслаждавате на гладко видео и игри, с резолюция до 4K при 60fps, поддържани от приставката, наред с технология HDR за още по-високо качество на картината (ако и телевизорът поддържа тези характеристики).

Xiaomi TV Box работи под управление на операционна система Android TV 6.0, с поддръжка на OTA ъпдейт и предварително инсталиран Google Play Store за достъп до огромно разнообразие от приложения. Можете да разчитате също на първокласни звукови ефекти DTS 2.0 + цифров изход и Dolby Digital Plus до 7.1, както и на повишена сигурност Widevine L1 + PlayReady 3.0.

Xiaomi TV Box предоставя необходимите интерфейси за пълноценно използване на приставката

ТВ кутията се свързва, от една страна, към HDMI порта на телевизора или LCD монитора (поддържа HDMI 2.0a), а от друга – към интернет посредством безжичен интерфейс Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (двубандов 2,4GHz/5GHz). Предвиден е и безжичен Bluetooth 4.0/3.0 модул за дистанционно управление или свързване на съвместими аксесоари. Налични са също USB 2.0 порт, A/V изход и порт за захранване 5,2V/2A.

Стилната приставка Xiaomi TV Box грабва вниманието и с възможностите за гласово управление. Можете просто да диктувате команди за търсене на пулта за дистанционно управление и устройството ще ги изпълнява. Така например, бихте могли да потърсите най-добрите екшъни, да научите какво ще бъде времето днес или последните новини за знаменитости. В допълнение, приставката поддържа Google Cast функционалност за показване на съдържанието от смартфона – музика, видео, снимки и т.н. – на големия екран на телевизора.

Комплектът на Xiaomi TV Box, доставян глобално от онлайн магазина Tomtop

Цената на Xiaomi TV Box е напълно достъпна. В момента това марково устройство се предлага за $64,99 с безплатна доставка от онлайн магазина Tomtop. ТВ кутията има размери 10,1х10,1х1,95 см и тежи около 176 грама. Комплектът включва глобална версия на ТВ приставката, пулт за дистанционно управление, захранващ адаптер, HDMI кабел и ръководство за потребителя (на английски).

Коментар