Смарт огледало показва как изглежда лицето с грим

Умното огледало на L’Oreal дебютира по-рано този месец на Viva Technology 2018 в Париж (източник: L’Oreal)

Иновативно смарт огледало дава възможност на потребителите виртуално да видят как ще изглеждат с определен грим и дали ще отива на тоалета им. Прототипът, представен от L’Oreal на изложението Viva Technology 2018 в Париж, е разработен от ModiFace (наскоро придобита от L’Oreal) и стартъпа MemoMi.

Френският козметичен гигант показа също новата технология за допълнена реалност (AR), разработка на ModiFace. Тя позволява на клиентите да проведат онлайн консултация на живо с професионален гримьор, който стъпка по стъпка ще им покаже как да се гримират правилно според чертите на лицето и кожата. Потребителите могат виртуално да тестват персонализираните съвети за грим, както и да пазаруват продукти онлайн.

В Париж L’Oreal демонстрира виждането си, че цифровите технологии ще бъдат неизменна част от бъдещото развитие на индустрията за красотата, като предлагат все по-добро виртуално потребителско преживяване. Така например, виртуална технология на компанията за боядисване на косата се базирана на 3D изкуствен интелект и включва виртуален разговор между фризьорите и потребителите.

Виртуална технология на L’Oreal за боядисване на косата се базирана на 3D изкуствен интелект (източник: L’Oreal)

Управляван с глас „иконом“ пък предлага персонализирани съвети за грижа за кожата. Друга иновация е огледало с гласово управление, което може да пазарува продукти за грим директно от TMall, като се базира на харесвана от потребителя грим визия. Сред новите разработки е и капсулирана душ технология, която помага на потребителите с чувствителна кожа, като комбинира водата, която тече от душа, с дерматологична грижа за кожата.

Коментар