Kaspersky Safe Kids – пази децата от вредно съдържание

Програмата за родителски контрол Kaspersky Safe Kids е създадена така, че да насърчава искреността и честната комуникация между поколенията

Приложението Kaspersky Safe Kids е предназначено, както показва името му, да предпази децата от вредното и опасно съдържание в интернет, като дава възможност на родителите да упражняват контрол на достъпа до мрежата.

С помощта на тази програма, родителите могат да филтрират определени сайтове с неподходящо за възрастта на децата им съдържание и също така да наблюдават активността на малчуганите, докато са онлайн.

Kaspersky Safe Kids се задвижва от утвърдените технологии за защита на руската компания за сигурност. Програмата позволява блокиране на някои категории уеб сайтове при сърфиране на децата в интернет.

Когато детето е онлайн, програмата показва известие близо до системната лента със задачи, което го информира за наложените ограничения. За целите на сигурността, модификации в първоначалните настройки могат да се правят само след въвеждане на потребителско име и парола.

Kaspersky Safe Kids включва модул за сигурно търсене, който не връща резултати, ако ключовата дума за търсене е свързана с порнография или друго подобно съдържание, неподходящо за деца. Правилата за защита могат да се конфигурират от родителския акаунт, в който е налична и статистическа информация за активността на детето.

Ако засече опит за пренасочване на детето към опасен уеб сайт, програмата блокира автоматично съответната уеб страница и показва съобщение, че посещаването на този сайт е нежелатeлно.

Kaspersky Safe Kids позволява на детето да заобиколи защитата и да посети уеб страницата, но със знанието, че неговият родител ще научи за това от статистиката. Това се приема като метод за насърчаване на искреността и честната комуникация между родителите и децата им.

Даунлоуд: Kaspersky Safe Kids

Коментар