Protect Your Kid – родителски контрол в интернет

Protect Your Kid осигурява пълен контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя

Българско мобилно приложение за онлайн защита на деца Protect Your Kid е достъпно за сваляне и инсталиране напълно безплатно.

Разработено от екипа на Bulbera, приложението дава възможност на родителите да осигурят на своите деца защитено сърфиране в интернет, контрол над времето, прекарано с телефона или таблета, и откриване къде е детето в момента. И всичко това е на български език.

Основните функции на Protect Your Kid включват защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това къде се намира детето в момента.

Приложението осигурява пълен  контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя. То е достъпно за сваляне от онлайн каталога Google Play, т.е. работи на Android устройства.

Protect Your Kid сe подкрепя от българския Център за безопасен интернет, който препоръчва ползване на програми за родителски контрол за възрастовата група до 9-10 години. Те не само позволяват на родителите да са наясно какво правят децата им в интернет и да ги защитят, но и дават  възможност за разговор с тях за  рисковете и опасностите в мрежата.

През функцията на приложението за история на употребата може да се проверява какви сайтове и кои приложения е ползвало детето. Това дава повод да се разговаря за качествата на всеки сайт, какво е интересно и какво е полезно, а също така – за съществуването на сайтове, които не са подходящи за деца.

Даунлоуд: Protect Your Kid  

Коментари по темата: „Protect Your Kid – родителски контрол в интернет”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Деца от възрастовата група до 9-10 години изобщо нямат работа пред компютъра или смартфона. Бил Гейтс е пуснал децата си в Нета чак на 14 годишна възраст и е напълно прав. Никакво приложение не може да предпази детската психика от пораженията на електронната комуникация – днешните деца не умеят дори да разговарят, те чатят…

Коментар