Колите на Google Street View отново по българските пътища

Обиколката на Street View колите в България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца

Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново през България с цел да актуализират локалните данни в картографската услуга Google Maps. Този път автомобилите ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея, потребителите могат да гледат 360-градусови графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство, достъпни също на мобилни устройства.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина, припомниха от интернет компанията. Обиколката това лято ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца.

Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View. Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработка със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, за да не могат да бъдат идентифицирани, като така защитава неприкосновеността на личния живот.

Street View разполага и с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона „Подаване на сигнал за проблем” в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Коментар