Икономична Lada Largus на метан излиза скоро на пазара

Lada Largus на метан ще влезе в серийно производство в началото на 2019 г.

Универсален автомобил Lada Largus, работещ с метан, преминава заключителни тестове и подготовка за процедура по сертифициране, съобщават руски медии, позовавайки се на изявление на Алекдандър Сучков, генерален директор на „АТС Авто”, по време на Московския автомобилен салон.

По неговите думи, производството на втората серийна Лада на метан е насрочено за началото на 2019 година. Largus ще се произвежда в заводите на ГК „АТС”, в технологичния парк „Жигулевска долина”, Толиати, където в момента се произвежда Lada Vesta CNG.

Метановият Largus ще бъде оборудван с двигател със 106 конски сили и механична трансмисия. Повече подробности за комлектоването на колата ще бъдат обявени в началото на продажбите.

Що се отнася до третия модел Lada, планиран за работа с метан, това ще бъде модернизиран вариант на Grantа. Все още няма подробна информация за този проект. Александър Сучков уточнява също, че в момента не се работи по универсална комби версия на Lada Vesta CNG.

Коментари по темата: „Икономична Lada Largus на метан излиза скоро на пазара”

добавете коментар...

  1. Майка Русия изяде децата си

    Русия само плаща за пропаганда и като резултат от обещанията идват други обещания за съветски рай и тогава защо съветски братя бягат от комунистическия рай

  2. той

    Dacia logan

Коментар