Оптичната мрежа на Виваком обхвана и Банско

Туристическите обекти в ски курорта Банско ще могат да предложат още по-пълноценен престой и забавления на гостите си през оптичната мрежа на Виваком (снимка: Община Банско)

Банско влезе в cпиcъĸa на гpaдoвeтe c oптичнa мpeжa oт Виваком, съобщиха от телекома, изтъквайки, че туристическите обекти в ски курорта ще могат да предложат още по-пълноценен престой и забавления на гостите си.

Oптичнaтa тexнoлoгия дaвa бъpз дocтъп дo интepнeт cъc cĸopocт дo 900 Мbрѕ. Ocвeн това интepнeт вpъзĸaтa е по-стабилна и не се влияе oт мeтeopoлoгичнитe ycлoвия. Не на последно място, скоростта към български и международни сайтове е еднаква.

FiberNet пакета на Виваком включва още Wi-Fi рутер, антивирусна програма, статичен или динамичен IP адрес, пощенска кутия и уеб хостинг пространство, уточниха от телекома.

Банско е 25-тото населено място в България с оптично покритие от Виваком. Над 1 150 000 домакинства в страната вече са в покритието на мрежата, която ще продължи да се разширява, увериха от телекома.

Коментари по темата: „Оптичната мрежа на Виваком обхвана и Банско”

добавете коментар...

  1. flashko

    Според сайта на Виваком, скоростта в страната и чужбина може да е еднаква но тази на download/upload е 900 към 300 т.е. не е еднаква. Месечната такса е 159.80лв при сключен договор за 2 години и дори това е без ДДС (т.5 от Правила и условия). За тези пари направо излиза златен този интернет. Нямат безсрочен договор а минималния срок е 1 година но на по-висока цена. На мен любима ми е т.6 където пише: ‘Максималните (рекламирани) достижими скорости по оптична свързаност 1000 Mbps са на download до 900 Mbps и upload до 300 Mbps. Оптична свързаност е скорост на физическо ниво между абоната и мрежата. Обичайните скорости на услугата са 70% от посочените максимални скорости. Минималната скорост е 18 Mbps за download и 9 Mbps за upload.’. Излиза, че за цена на месец, която се оказва с 20% по-висока, клиента получава скорости, които пък са 70% от обявените. Готино. ВиваСмех в действие. Аз ползвам услуга, която освен интернет 1Gbps включва ТВ програми и 100 минути за разговори, на безсрочен договор съм и плащам 4 пъти по-малко.

  2. Асен

    Банско следва да има подобна мрежа, тъй като е водещ европейски зимен курорт.

Коментар