Брюксел с ултиматум към Facebook и Twitter

Европейската комисия ще наложи санкции на Facebook и Twitter, ако до края на годината двете социални мрежи не приведат своята дейност в съответствие с изискванията за защита на правата на потребителите в ЕС, съобщи Ройтерс.

Facebook и Twitter попаднаха под прицела на регулаторите, заради доминиращото си положение, нарушения на правилата на конкуренцията и небрежно отношение към въпроси, свързани с конфиденциалността на потребителите.

По думите на Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, вече седем месеца, откакто Facebook и Twitter бяха подканени да приведат своите потребителски споразумения в съответствие с правилата на ЕС, те все още не са решили напълно този въпрос.

Ако няма прогрес, ще последват санкции, предупреди Йоурова. „Това е съвършено ясно. Не можем вечно да водим преговори, трябва да видим резултати“, казва тя. Евентуални санкции ще бъдат въведени от националните органи на страните-членки на ЕС.

Коментари по темата: „Брюксел с ултиматум към Facebook и Twitter”

добавете коментар...

  1. смешни заплахи

    Каква защита, какви права! Европейската комисия не може да направи нищо, освен да ги глобява от време на време. Но, какво печелят потребителите от тези глоби?

Коментар