Виваком предложи колокация на ИТ оборудване

Колокацията на ИТ оборудване е част от портфолиото интегрирани телекомуникационни решения на Виваком

Корпоративни клиенти на Виваком ще могат да се възползват от нова услуга на телекома – колокация на ИТ оборудване, по-точно наем на 1U и 2U, както и ¼ и ½ телекомуникационен шкаф с индивидуално заключване.

Според компанията, услугата ще помогне дори на малки и средни компании да станат по-ефективни, като спестят финансови и човешки ресурси за поддържане на ИТ системи и оборудване. Услугата е насочена към клиенти със специфични уеб приложения, които генерират голям трафик.

Дейта центровете на Виваком са разположени на различни сеизмични зони и отговарят на международните изисквания за сигурност и резервираност, подчертаха от телекома. Захранването става по две напълно независими трасета и е осигурена денонощна поддръжка.

Колокация на ИТ оборудване е част от портфолиото от интегрирани телекомуникационни решения, които Виваком предлага. Други решения, насочени към бизнеса, са облачните услуги, M2M и IoT телеметрията, както и комплексни системи за видеонаблюдение, високоскоростен интернет, пренос на данни и др.

Коментар