Хай-тек перспектива: Самоуправляем хотел на колела

Хората ще могат да водят обичайния си начин на живот в подвижния хотел (източник: Aprilli)

Свикнали сме да приемаме за самоуправляеми превозни средства обикновените автомобили с табло и седалки. Но в бъдеще подобни возила могат да се трансформират в по-функционални машини, които не просто возят хората от точка А до точка Б.

Дизайнерът Стив Лий от Aprilli Design Studio има визия за хотелска стая на колела. Той нарича своя проект Autonomous Travel Suite (ATS). Подвижният апартамент е с достатъчно големи размери, а пространството вътре в него е разделено на няколко зони, подобно на обичайните хотелски стаи.

По време на пътуване обитателите на ATS могат да се придвижват свободно в салона, да почиват на кревата, да работят на бюро или да се хранят в мини-кухнята. На „борда“ са предвидени също зала за видео стрийминг и компютърни игри, малка баня и тоалетна.

Мобилният хотел се управлява изцяло от компютър (източник: Aprilli)

Автономният хотелски комплекс е проектиран за продължителни пътешествия – в рамките на 6 до 10 часа, а неговото придвижване се управлява изцяло от компютър. Идеята е хотелските вериги да предложат подобна мобилна услуга на своите клиенти.

Пътешествието с подвижен хотел засега е невъзможно – идеята на Стив Лий все още не е осъществена дори във вид на прототип. Но дизайнерът преговаря с някои автопроизводители за комерсиална реализация на проекта, твърди BGR.com.

Хотелските вериги могат да зарадват клиентите си с мобилна услуга (източник: Aprilli)

Когато самоуправляемите автомобили станат масово явление по обществените пътища, подобни иновации могат да се окажат по-удобна алтернатива на традиционните превозни средства и даже на самолетите. Пътувайки в тях, хората ще могат да водят обичайния си начин на живот и да се занимават с всичко, което са свикнали да правят в един класически хотел или офис.

Коментари по темата: „Хай-тек перспектива: Самоуправляем хотел на колела”

добавете коментар...

  1. офф

    Взимаш си кампер, наемаш си шофьор и воала – спестяваш 100-150к и знаеш, че умната ти кола няма да те метне в някоя глупава пропаст.

  2. Ами

    И ако не си шофьора е същатата работа.

  3. Ами

    Отдавна има такива. Викат им кемпери.

Коментар