Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner – умен робот за почистване

Прахосмукачката работи тихо и съвестно, докато не почисти и най-малките прашинки

Роботите-прахосмукачки са сред най-търсените високотехнологични устройства за дома – безценен помощник за всяко съвременно семейство. Продуктите с бранда на Xiaomi, развивани в партньорство с перспективни компании, пък са едни от най-желаните, благодарение на отличните си показатели и конкурентни цени.

Популярен на пазара робот-прахосмукачка е Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner – устройство, което можете да намерите в онлайн магазина Cafago на цена от €277,99 (валидна с код за отстъпка BG028P, с безплатна доставка и без мито). Този автоматизиран уред първо сканира интелигентно поверената му площ, след което изчиства педантично помещението, а потребителят може да контролира лазерния сензор на прахосмукачката с помощта на мобилно приложение.

Лазерен и още 12 други сензора се грижат за сканирането и интелигентната работа

Впечатляващо е как умното устройство се справя с препятствията по пътя си, така че да почисти старателно цялото помещение. За целта лазерният сензор, известен като LDS (Laser Distance Sensor), сканира с 360-градусов обхват и интензивност 1800 пъти за секунда – това означава, че почти няма да ви се налага да се намесвате в работата на прахосмукачката, защото сензорът ще открие сам и най-малкото препятствие.

Нещо повече, Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner е оборудвана с още 12 сензора, разположени стратегически, така че да обезпечат прецизно почистване около ъглите и на тъмните места в помещенията. В допълнение, приложение, известно като SLAMO, позволява едновременно локализация и картографиране, като също така изчислява на времето и определя режима за почистване на помещението. Разбира се, потребителят може да задава на робота свои собствени маршрути и графици за почистване.

Всмукателната сила от 1800 Pa е достатъчна за почистване не само на дома, но и на офиса

Автономната машинка измита и изсмуква мръсотията от пода, без да влошава въздуха в помещението. Силата на всмукване на този робот не е за подценяване – тя е 1800 паскала (Pa), което прави уреда подходящ както за дома, така и за офиса. Освен това прахосмукачката има самозареждаща се система, което означава, че автоматично ще отиде при базата и ще зареди батерията си, когато това е необходимо.

Литиево-йонната батерия на Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner с капацитет  5200 mAh поддържа устройството функционално в продължение на два часа и половина – повече, отколкото при много други прахосмукачки-роботи. За интелигентната и бърза работа пък се грижат три отделни процесора – един четириядрен ARM Cortex-A7 от Allwinner и два DSP чипа от Texas Instruments.

Роботът на Xiaomi е способен напълно самостоятелно да зареди батерията си

Роботът е преминал строги изпитания за издръжливост. Според производителя, машинката може да функционира коректно при температури от -5⁰ C до +40⁰ C и издържа, например, 1500 отваряния на горния капак и още толкова на кутията за събиране на праха. Уредът на Xiaomi е сравнително лек и компактен – тежи около 3,8 кг и консумира само 55 вата, или колкото една крушка. Доставя се в комплект със станция за зареждане, кабел и четка.

Можете да купите роботът-прахосмукачка тук: Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner на цена от €277,99, валидна с код за отстъпка BG028P до края на февруари, с безплатна доставка и без мито в рамките на 7-15 дни.

Коментар