Viber пусна услуга с локален номер

Чрез своя локален номер във Viber потребителите могат да получават неограничени входящи обаждания и SMS-и (източник: Viber)

Нова абонаментна услуга на Viber позволява на потребителите да притежават локален телефонен номер, на който всеки извън Viber може да позвъни или изпрати SMS според местните тарифи, без да се начисляват такси за роуминг, независимо от местоположението на абоната.

От Viber Local Number могат да се възползват предприемачи, които често пътуват в чужбина. Услугата им позволява да споделят с клиенти и партньори своя локален номер за връзка, чрез който да говорят безплатно без значение къде се намират по света.

Локалният номер ще помогне също на всички пътешественици, когато резервират своите пътувания и екскурзии. Новата услуга е подходяща и за експати или имигранти, за които локален номер би бил удачно решение за връзка, дори и временно да не са на територията на страната.

Viber Local Number е достъпен на глобално ниво, като в началото локален телефонен номер може да се посочва за Великобритания, САЩ и Канада, но кръгът от държави постепенно ще се разширява. Чрез своя локален номер потребителите могат да получават неограничени входящи обаждания и SMS-и.

Viber предлага на първите 10 000 абонати, които заявят услугата, такса от $1,99/месец за цял живот. Стандартната цена ще влезе в сила след изчерпване на тези 10 000 бройки и ще бъде $4,99/месец, като при желание абонаментът може да се прекрати по всяко време без допълнителни такси.

За да видят своя Viber Local Number, потребителите могат да влязат в менюто на приложението – бутон „повече” (more), където се намира локалният номер. Услугата е достъпна за iOS и Android абонати на Viber.

Даунлоуд: Viber за OS; Viber за Android

Коментар