Fitbit Versa 2 – смарт часовник с гласов асистент Alexa

За разлика от своя предшественик, Fitbit Versa 2 ще разполага с OLED дисплей, който е винаги включен (на снимката: Fitbit Versa)

Свежа информация в интернет разкрива характеристиките на смарт гривната Fitbit Versa 2 и възможната дата за пускане на устройството, която е много по-близо, отколкото се очакваше.

Изглежда, че Fitbit се опитва да се възползва от доброто име и успеха на оригиналния модел Versa, който постави компанията в центъра на вниманието. Това беше един отличен фитнес тракер и ще бъде интересно да се види как разработчикът е подобрил неговия наследник.

Подробности за Fitbit Versa 2 бяха разкрити в уеб сайт за обяви, който обикновено се занимава с продукти втора употреба, но не само – неразпечатана кутия с Fitbit Versa 2 се появи в популярния у нас OLX. Продавачът иска цена малко над 380 лв. (около 216 щатски долара), което е близо до цената на Fitbit Versa.

Първо, беше потвърдена очакваната интеграция с гласовия асистент Amazon Alexa. Но Fitbit Versa 2 разполага и с винаги включен OLED дисплей (Always On Display), което е приветствано допълнение. Досега информацията се показваше само когато потребителят поглежда към часовника или когато е активирал дисплея.

Fitbit Versa си спечели славата на един отличен фитнес тракер (на снимката: Fitbit Versa)

Дизайнът изглежда подобен на Fitbit Versa Lite, само с един бутон от лявата страна и алуминиев калъф. Сензорите по всяка вероятност са същите и липсва GPS. Смарт часовникът използва GPS функцията на свързания към него телефон.

Животът на батерията ще бъде като този на Fitbit Versa Lite – някъде около четири дни, което е изненадващо, имайки предвид, че Always On дисплеят изцежда батерията по-бързо.

Очаква се Fitbit Versa 2 да излезе на пазара след около месец – на 15 септември, по непотвърдена от производителя информация. Официалната цена на смарт часовника засега остава неизвестна.

Коментар