С технологиите се чувстваме по-млади, твърди проучване

Хората се чувстват по-млади с 11 години, благодарение на технологиите
(на снимката: Yoga Smart Tab / Lenovo)

По-възрастните поколения смятат, че използването на технологиите им помага да комуникират по-добре с по-младите хора и да се чувстват по-жизнеспособни и по-информирани, сочи проучване на Lenovo сред 15 000 души от цял свят.

Този факт е особено видим при ролята, която умните устройства (от персонални компютри и таблети до умни домашни асистенти и др.) играят в отношенията със семейството и приятелите. Според 75% от хората, технологиите им помагат да поддържат връзка със семейството и приятелите им, които живеят далеч.

Интересно е, че над ¾ от работещите родители посочват, че технологиите им помагат да се чувстват по-емоционално свързани с децата си. Също така 67% са убедени, че устройствата имат положително въздействие върху способността да подобрят цялостното си здравословно състояние.

От друга страна, според над 50% от анкетираните се оказва, че използването на умните устройства и компютрите им пести над 30 минути дневно, което помага на хората да свършат дадена работа по-бързо или по-ефективно.

40% от анкетираните се чувстват „много” или „до известна степен” по-млади с 11 години, благодарение на технологиите, сочи още проучването.

„Налице е все по-силна връзка между иновациите и благосъстоянието на хората. Умните технологии не само помагат на хората по цял свят да са по-свързани, но и им осигуряват състрадание и емпатия, като градят по-добри връзки между тях”, кочентира резултатите Дилип Батия, вицепрезидент на отдела за „Потребителско и клиентско преживяване” на Lenovo.

Според него, „технологиите имат трансформиращата способност да обединяват хората от различни поколения и сфери на живот и да им помагат да живеят по-здравословно и по-пълноценно”.

Коментар