Отмениха и най-голямото фото-изложение в света

Изложението CP+ 2020 в Япония последва съдбата на MWC 2020 в Барселона
(снимка: CP+)

Най-голямото изложение за фотокамери, Camera и Photo Imaging Show (CP+) в Япония, беше отменено поради бушуващата епидемия от коронавирус. Това е второто голямо събитие след MWC 2020 в Барселона, което пада жертва на COVID-19.

CP+ 2020 трябваше да се проведе в японския град Йокохама от 27 февруари до 1 март. Браншовата асоциация CIPA, която организира изложението всяка година, обяви, че липсват ефективни мерки за лечение и ограничаване на новия коронавирус и за да не бъдат застрашени здравето и безопасността на участниците и посетителите на събитието, е взела решение да го отмени.

CIPA отбелязва също, че на изложението около 70 хиляди души биха могли да се докоснат до фотографско оборудване, а това увеличава риска от разпространение на инфекцията.

По-рано заради коронавируса беше отменен Световният мобилен конгрес в Барселона.Според организаторите от GSMA, събитието няма да бъде отложено за по-късна дата тази година, а e отменено изцяло. Следващият MWC е насрочен за 2021 г.

Тази година се очакваха 110 хиляди посетители на MWC 2020. Загубите от отмяната на най-голямото събитие в мобилната индустрия се оценяват на 492 милиона евро.

Към 14 февруари броят на заразените с коронавирус в Китай вече надхвърля 63,8 хиляди души, а починалите са 1380. Извън Китай са заразени 505 души в десетки страни.

Коментар