Стартъпът Тинузавър прави устойчив социален бизнес

Тинузавър помага на децата да навлязат в света на технологиите
(снимка: Тинузавър)

Тинузавър отбеляза края на втората си финансова година като стартъп с печалба и в преговори с нови инвеститори. Великотърновската компания, която предлага хардуер и методика за обучение по математика, физика и програмиране, подобри своите позиции на българския и международен пазар, след два успешни тура на финансиране.

Тинузавър стартира като бизнес проект през 2018 г. и в момента е в процес на привличане и преговори с потенциални инвеститори. Фирмата влезе в 2020 г. със защитена търговска марка „Тинузавър”, с награди от „Rinker Youth Challenge” на Фондация BCause и Фондация Citi и като финалист в конкурса за социално предприемачество „Промяната”.

Екипът на платформата представи България на международното изложение за технологии в образованието „Bett Show 2020”, където привлече интереса на колежи и училища от Великобритания, Нигерия, Южна Африка и други страни.

„Тинузавър има няколко успешни кампании за набиране на средства чрез фъндрайзинг кампании и работи успешно с бизнес ангели. Посветени сме на мисията да направим техническото образование достъпно и поддържаме активна мрежа от партньорства”, заяви Невен Боянов, съосновател на проекта.

„Посветени сме на мисията да направим техническото образование достъпно”, казва Невен Боянов
(снимка: Тинузавър)

„Превръщаме се в устойчив социален бизнес, който има доказан модел. Отнасяме се към инвестициите с отговорност и търсим нови възможности за „win-win” комбинации – възвръщане на вложените капитали със силен социален ефект. Фактът, че завършваме финансовата 2019 г. на печалба, означава, че сме на прав път”, допълни Боянов.

През настоящата година Тинузавър планира да продължи международното си разрастване и да разшири мрежата си от партньори в България.

Коментари по темата: „Стартъпът Тинузавър прави устойчив социален бизнес”

добавете коментар...

  1. :o)

    ********

    Иначе браво на момчетата от Търново, че се развиват и че правят нещо.
    Дано да им донесе устойчиви приходи.
    За съжаление, нищо което да обогати и одухотвори бъдещото поколение не е печелившо.
    За всичко трябва да копаш сам и да се надяваш на някакви химерични приходи колкото да оцеляваш.

Коментар