Xiaomi Smartmi KN95 – защитна маска за многократна употреба

Предпазните маски са особено актуални напоследък, заради лошия въздух и вирусите

Силно замърсеният въздух в градовете и всевъзможните зарази повишиха търсенето на защитни маски. Тези „аксесоари” за лична употреба помагат на хората да се предпазят от вредителите във въздуха, било то вируси, бактерии или фини прахови частици.

Цял раздел за санитарни материали, предлагани с купони за отстъпка, е подготвил глобалният онлайн магазин Geekbuying. Акцентът в кампанията Sanitary Supplies е върху защитните маски, предвид усложнената ситуация напоследък, но там ще намерите още почистващи материали, уреди за дома и фитнес, джаджи и играчки.

Цените на предпазните маски за многократна употреба започват от 7,99 долара, но пакетните предложения дават възможност за по-изгодни покупки. Наред с маските се оферират практични устройства като например стерилизираща лампа, автоматичен дозатор за сапун, умен уред за пречистване на въздуха и др.

Защитната маска Xiaomi Smartmi KN95 пасва удобно на лицето

Така например, предпазната маска за многократна употреба Xiaomi Smartmi KN95 FFP2 (предпазва от умерени нива на прах, твърди и течни аерозоли) осигурява леко дишане в смог, като блокира успешно бактерии с големина над 0,3 микрона (300 нанометра). Ефективността на филтриране на прахови частици е над 97% PM2.5, според производителя.

Маската е направена от  екологично чист полиуретанов материал и е проектирана така, че да не натоварва лицето. Тя е комфортна, с удобен дизайн на куката за ушите и гъвкаво прилягане. Дихателният механизъм е с голям диаметър – 40 мм и тънък само 0,3 мм силиконов клапан, за да осигури естествено дишане.

Комплектът на предпазната маска за многократна употреба Xiaomi Smartmi KN95

Xiaomi Smartmi KN95 FFP2 Reusable Sponge Face Mask с размер M/L се предлага в момента за $6,99 с купон за отстъпка GKBN957. Пакет от 10 броя Xiaomi Smartmi KN95 FFP2 може да се купи за $54,99 с купон за отстъпка GKBN9555, с безплатна доставка.

Защитна маска от по-висок клас е моделът O5 Pro, който всъщност е умен електрически въздушен филтър за многократна употреба, съответстващ на стандарта N95 и проектиран да осигури здравословно дишане в замърсена среда. Вградената литиева батерия осигурява работа на маската в продължени на 4-6 часа.

Q5 Pro е електрически респиратор с по-различен външен вид от останалите

Този респиратор защитава от прах, фини прахови частици и други източници на замърсяване. Вграденият турбовентилатор има 2-степенен регулируем механизъм, който осигурява плавен въздушен поток и вкарване на свеж въздух, така че да дишате леко дори след дълго носене на апарата.

O5 Pro е направен от мек медицински силикон, той е лек и удобен за носене, като освен това има хубав външен вид, за разлика от традиционните маски за прах. Следвайки принципите на ергономичността, респираторът се адаптира към лицето и поддържа добро уплътняване, така че да не се замъгляват очилата, докато го носите.

Респираторът Q5 Pro осигурява леко и чисто дишане

Маската е удобна за разглобяване и позволява лесна смяна на филтъра. Самият HEPA филтър е с 4-слойна структура и може ефективно да блокира 98% от замърсеното съдържание на въздуха. Маската има универсално предназначение, вкл. при професионални занимания, спортуване и други дейности на открито при неблагоприятни условия. Подходяща е и за мъже, и за жени, може да се измива и ползва многократно.

Q5 Pro Reusable Smart Electric N95 Face Mask  струва $38,99, а доставката е безплатна. Комплектът включва маска, филтър, USB кабел, два клипса и документация. Подобен и е моделът Q7 Reusable Smart Electric Air Filter N95 Face Mask, който се предлага на същата цена.

Автоматичният дозатор за сапун се управлява от инфрачервен сензор

Освен актуалните продукти за безопасно дишане, от полза са и някои аксесоари за поддържане на хигиената у дома. Такъв например е автоматичният дозатор за сапун с обем 250 милилитра, с инфрачервен сензор и сребрист цвят, който се предлага в момента на цена от $15,99.

Стерилизиращата лампа се грижи за свежия въздух в помещенията

Друг интересен продукт е стерилизиращата портативна лампа Xiaoda Sterilization Desk Lamp, която се грижи за чистотата на въздуха и има режим за убиване на бактериите. Лампата се зарежда през USB интерфейс и струва $27,99.

Пречиствателят на Xiaomi е проектиран за помещения до 70 кв.метра

Не на последно място, внимание заслужава интелигентният пречиствал за въздух Xiaomi Mi Air Purifier Pro, придружен с мобилно приложение за по-удобно управление. Този уред с цена от $439,99 е способен да поддържа чист въздух в помещения 42-70 кв. метра.

Коментари по темата: „Xiaomi Smartmi KN95 – защитна маска за многократна употреба”

добавете коментар...

  1. Стоилова

    Искам да закупя такава мадка

  2. Иво

    Юли, от къде я закупи?

  3. Вержиния

    Здравейте, дали може маската да се закупи единично.

  4. Anonymous

    Вируса се разполага в капки, които може би са доста големи и не минават през тези филтри. Всъщност по-скоро маските напоследък са за да не заразим други хора, но вършат работа и да дишаме чист въздух, което им беше основното предназначение досега.

  5. ха

    Поредната маска, която не спира коронавируса. Тези 0,3 микрометра са направо гинантски спрямо размера на вируса (затова пише, че спира бактерии, а не вируси). Единствено противогазите могат да спрат вируса, НО с тях се диша изключително трудно и не може да се ползват за ежедневна употреба.

  6. Росица Асенова

    Каде може да си купихме маска за лице и филтър

  7. Anonymous

    Напишете телефон за връзка

  8. мбал средец

    НАПИШЕТЕ АДРЕС ИЛИ ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА

  9. Мария Кръстева

    Бихте ли споделили от къде закупите маската?

  10. Юли

    Относно Xiaomi Mi Air Purifier Pro – този продукт се продава и в България, но в лева!
    Закупих модела 3H – върши много добра работа – пречиства въздуха и донякъде миризмите – ползвам го с антибактериалния филтър, който се купува допълнително.

Коментар