Tenda A15 – компактен и достъпен Wi-Fi разширител

Двубандовият Tenda A15 разполага с две външни многопосочни антени и LAN порт
(снимка: Tenda)

Мрежовата компания Tenda Technology обяви локална наличност на двубандовия Wi-Fi разширител А15 за българския пазар. Устройството е предназначено за двуетажни къщи, вили и многостайни апартаменти с площ над 120 квадратни метра.

A15 предлага до 300 Mbps скорост на данни в 11n обхват и 433 Mbps скорост на данни в 11ac обхват. С две външни ненасочени антени, A15 може да осигури по-голямо Wi-Fi покритие, както и висока скорост за данни за приложения като възпроизвеждане на 1080P HD видео, мултиплейър онлайн игри и даунлоуд.

С помощта на надстройката Setup Wizard са необходими само три стъпки за лесно конфигуриране на устройството, което е съвместимо и с други Wi-Fi рутери и Wi-Fi DSL модеми, предлагани на пазара.

A15 разполага с две външни многопосочни антени и може да се използва едновременно на 2,4 GHz и 5 GHz, като поддържа автоматично превключване на мобилни терминали между двете честотни ленти. Екстендерът предлага скорост от 300 Mbps на 2,4 GHz и още по-бърза честотна лента от 433 Mbps при 5 GHz, която свежда до минимум смущенията.

Екстендерът може да работи в два режима – Repeater и AP точка
(илюстрация: Tenda)

Налична е възможност за превключване между режим Repeater и режим AP. Първият осигурява разширяване на Wi-Fi покритието чрез изграждане на своебразен мост от сигнала на рутера и осигурява на кабелните устройства, свързани към неговия LAN порт, достъп до интернет. При свързване на Ethernet кабела към LAN порта на A15 се използва AP режим.

Индикаторът за сигнала показва най-доброто местоположение на устройството: синьо – добър сигнал; червено – лош сигнал, изключено – няма сигнал. A15 поддържа настройка през Wi-Fi устройства като смартфон или таблет в три лесни стъпки. Допълнителните функционалности включват Hide SSID, WPS и WPA/WPA2 смесен режим на криптиране.

Tenda А15 се предлага на пазара у нас от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 50 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранционен период.

Коментар