БОРИКА дари 36 000 лв. на болница за респиратор

Болницата в Плевен ще се сдобие с още един респиратор с дарение от БОРИКА
(снимка: УМБАЛ „Света Марина” – Плевен)

Университетската болница „Света Марина” в Плевен получи дарение в размер на 36 000 лева от платежния и картов оператор БОРИКА. С дарената сума болницата ще закупи респираторен вентилатор за интензивни грижи, производство на утвърден немски концерн.

УМБАЛ „Света Марина” – Плевен беше определена като едно от лечебните заведения в страната, в които ще се извършва лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. В отделен корпус на болничното заведение е обособено и оборудвано отделение, което разполага с 28 легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Към днешна дата лечебното заведение разполага с 4 респираторни апарата, които са недостатъчни за обслужване на очаквания брой пациенти.

„В настоящата динамична обстановка на разпространение на COVID-19 за нас е от ключово значение да осигурим необходимата апаратура, за да имаме възможност да предоставяме навременна и животоспасяваща грижа за нашите пациенти”, сподели чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., управител на болницата.

Той благодари на мениджмънта на БОРИКА АД за подадената ръка. „Вярваме, че заедно ще преминем през това трудно за всички ни изпитание”, допълни д-р Горчев.

Дарението на БОРИКА за УМБАЛ „Света Марина” идва само седмица, след като компанията обяви, че се включва в борбата с COVID-19 с помощ за децата и дари 35 000 лв. на СБАЛАГ „Майчин дом”, 10 000 лв. на фондация „Нашите недоносени деца” и 10 000 на SOS детски селища България.

„Нашата компания винаги се е стремяла да бъде съпричастна на общественозначими каузи. Хубаво е, че виждаме как всеки ден добрите примери се умножават и това дава надежда на цялото ни общество”, каза Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА.

И в бъдеще компанията ще продължи да помага в трудни моменти, включително ангажирайки и служителите си в благотворителните акции, допълни мениджърът.

Коментар