Ферми предлагат видеочат с кози и магарета

Социалната изолация стимулира появата на екстравагантни услуги като видеочат с животни
(снимка: CC0 Public Domain)

Видеоконферентната връзка чрез платформи като Zoom се превърна в основен начин за поддържане на връзки между хората в условията на пандемия. Моментът е труден и съпътстван от странни прояви – нова тенденция са онлайн срещите с животни от ферма.

В много приложения за видеочат потребителите украсяват разговорите си с приятели и роднини и дори бизнес срещите с помощта на специални филтри и нестандартни фонове. Но всичко това бледнее пред идеята за видеочат с животни, за която съобщи CNET.

Компанията „Peace N Peas Farm” от Северна Каролина (САЩ) предлага на своите клиенти услуга Dangrooster, при която във видеочата се включва мини магаре на име Mambo. Нестандартната услуга е на цена от 50 долара за 10 минути. Клиентите могат също така да наемат виртуално кон на име Еди, патица и пиле.

За да поръчат животно за онлайн среща, потребителите на уебсайта на фермата трябва да изберат желаната дата в календара. Ако животното е свободно, клиентът може да резервира Mambo или друг гост от фермата, плащайки с кредитна карта или през PayPal.

Подобна услуга, наречена Goat 2 Meeting, предлага и компанията Sweet Farm от Силициевата долина. Срещу 100 долара клиентите могат да си поръчат видеочат с лами, кози или други животни, за да се забавляват с тях по време на онлайн конференциите.

Коментар