Анализатори очакват недостиг и поскъпване на лаптопите

Повишеното търсене и спадът в производството на лаптопи може да доведат до дефицит
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от коронавирус продължава да влияе отрицателно върху ИТ пазара. Този месец доставчиците на преносими компютри може да не смогнат да удовлетворят всички поръчки за лаптопи, сочи анализ на Digitimes Research.

Коронавирусът се разпространи из цялата планета и принуди много компании да преустановят дейността си и да приведат служителите на дистанционна работа. Според последните статистически данни, около 3,6 милиона души са заразени по целия свят, а броят на смъртните случаи приближава 250 хиляди.

Digitimes Research коментира, че подобна пандемична картина е сериозно предизвикателство за производителите на електронни компоненти в Югоизточна Азия. Те просто не се справят с поръчките.

Анализаторите предупреждават, че през май може да възникне недостиг на пазара на преносими компютри. А това, от своя страна, вероятно ще доведе до по-високи цени на лаптопите.

Преходът на служителите към отдалечена работа вече предизвика рязко увеличение на търсенето на лаптопи. Прогнозираният дефицит може само да влоши нещата и в резултат на това цените да се покачат.

Коментари по темата: „Анализатори очакват недостиг и поскъпване на лаптопите”

добавете коментар...

  1. Смартфоньо

    Много се фукаха преди хората, че всичко могло само на тъпите смартфони да се прави всичко А сега се сетили за лаптопи. Нека Да си цъкат старите смартфони и да се радват на неизгодните и скъпи тарифи на мобилните оператори.

  2. ха

    “Източна Европа се справя по-добре от Западна с коронавируса”
    Тук няма лъжа, въпреки че истината не е много добре известна! Тази новина се комплектоваше със случаите в източна и западна ГЕРМАНИЯ. И в двете части на тази страна има достатъчно тестове, така че доводите за ненаправени тестове НЕ ВАЖАТ. Ето новина от преди 2 часа: “Защо в Източна Германия има много по-малко заразени с COVID-19?”.

    Иначе е ясно, че тук случаите са всъщност повече, но не са чак такъв процент от хората както е в Италия например.

  3. Anonymous

    Болен от Covid-19 е имало в Италия още през декември, пише италианският в. “Република”. Става дума за жена на име Силвия Барбагало, която сама разказва историята си в дълъг пост в профила си във Фейсбук, предаде БТА.

    Жената, която по професия е организатор на различни културни събития, казва, че през втората половина на декември се е върнала пътуване до Африка със сина си. На 24 декември вдигнала висока температура и постепенно започнала да развива белодробна инфекция, но бързо е била излекувана с помощта на парацетамол и кортизон. По това време никой в Италия не говори коронавирус или за Covid-19. А през януари и февруари Силвия е ходила на няколко пъти по работа в Милано.

    Едва на 21 февруари обаче официално в Италия е диагностициран първият заразен с коронавирус пациент и за кратко време страната е обхваната от епидемията.

    На 6 март преди страната да влезе в пълна изолация заради коронавируса, Силвия си е направила тест от типа тампон или чрез взимане на секрет, но той бил отрицателен, което означавало, че към момента у нея не е имало активна зараза. В последните дни на общонационалната изолация синът на Силвия се разболял, вдигнал висока температурата и тогава тя решила цялото семейство да се изследва в частна лаборатория. Самата Силвия прави серологичен тест, който показва наличието на антитела в организма й и че има прекарана инфекция, но преди известно време. Според нея това е станало именно през декември при връщането й от Танзания в Африка, а не в последващите два месеца, когато тя е пътувала по работа в Милано. Силвия смята, че не е изключено да има и други случаи като нейния в Италия.

    Миналия месец италиански учени намекнаха, че в Италия заразата може да е била още от октомври.

    Вчера изследване на френски учени пък показа, че и 42-годишен мъж, роден в Алжир и живущ във Франция от много години, е бил заразен с коронавируса през декември, месец преди първия официално съобщен случай във Франция.

    Пациент, лекуван в болница близо до Париж на 27 декември заради съмнения за пневмония, действително е имал коронавирус, съобщи пък неговият лекар Ив Коен, цитиран от BBC.

    Проби, взети от него тогава, са изследвани сега и са се оказали положителни за Covid-19.

    Пациентът, който оттогава се е възстановил, заяви, че няма представа къде е хванал вируса, тъй като не е пътувал в чужбина.

    Днес Световната здравна организация каза, че това не е изненадващо и че може да бъдат открити и по-ранни случаи

  4. Anonymous

    Лъжа 1:
    “Италиански свещеник почина, след като отстъпи респиратора си на по-млад пациент” – Манипулация в търсене на сензация.
    Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, защото я мразел.

    Лъжа 2
    “Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк”. Манипулация.
    Всъщност, остров Харт от век и половина е традиционното място за вечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци.

    Лъжа 3 “5000 медицински сестри починали в Италия”.
    фалшива новина, както и снимките с ковчезите в Италия, които се оказаха от трагедията с потъналия през 2015 г. кораб със 700 бежанци от Либия в Лампедуза.

    Лъжа 4 “Швеция се отправя към катастрофа”. Швеция не се отправя към катастрофа.

    Лъжа 5
    “Източна Европа се справя по-добре от Западна с коронавируса”.
    Политическа манипулация на местните правителства, за да трупат рейтинг.
    Просто източноевропейските държави са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и правят по-малко тестове

    Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на

  5. Anonymous

    Вирус-А са опитали още 2018 да имунизират американчетата,
    братовчедите от сиатъл на съседчето кашлят влажно от пролета на 2019 г.

  6. Империята срещу всички

    Вирус-В по италия и испания за да разцепи конкурента ес.

  7. Империята отвръща на удъра

    2010 през китай минава 40% от бвп на света,
    особено зависими ресурсните износителки.

    Вирус-Б по китай – могат да се поробят ресурсните с обещания за светло бъдеще колонизиране от империята.

  8. А в 2019 ?

    В Китай се прави 28% от световната продукция през 2018 г., сочат данните на ООН.

  9. Anonymous

    Доволни са официалните представители че вируса е перфектно успешен(икономическите щети върху китай)

  10. перфектна буря

    Ситуацията е перфектната буря.

    Пандемията осветли всички притеснения, които хората имат с правенето на бизнес с Китай”,
    коментира друг официален американски представител.

    “Всички пари, които хората мислеха, че са направили чрез бизнеса си с Китай, сега се изпариха заради икономическите щети.”

Коментар