Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro – здрав е-скутер с 45 км пробег

Сгъваемият Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro е идеален за придвижване в града или разходка на колела

Пролетта е в разцвета си, а идват и още по-хубавите летни дни, когато електрическият скутер става неизменен спътник в живота ни – било то да се придвижим бързо и екологично до желана дестинация, за „разходка на колела” в парка или по крайбрежната алея.  

Едно от най-атрактивните предложения на пазара в момента е електрическият скутер Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro, който е носител на престижната награда Red Dot Award за дизайн. Моделът е наличен за поръчки от глобалния онлайн магазин TomTop на изключителна цена от $519,99 за ограничени бройки и с доставка от европейски склад, базиран в Германия.

Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro е носител на престижната награда Red Dot Award за дизайн

Този популярен скутер е изключително здрав и лек – направен е от алуминиева сплав с качество за авиационната индустрия и може да поеме товар до 100 кг. Самият скутер тежи 14,2 кг, развива скорост 25 км/ч и е способен да измине 45 км с едно зареждане на батерията.

Скоростните характеристики и издръжливостта на Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro са обезпечени от мотор с номинална мощност 300W (максимална 600W) и литиева батерия 12800 mAh/474 Wh. Гумите са пневматични, 8,5-инчови, изработени от гумена смес, удароустойчиви и антископични (устойчиви на хлъзгане), подходящи за повечето пътни условия.

Двойна спирачна система, инфо-панел и механизъм за бързо сгъване са сред достойнствата на скутера

Е-скутерът поддържа три скоростни режима, в зависимост от условията на пътя и настроението – еко 15 км/ч, стандартен 20 км/ч и спортен 25 км/ч. Изборът на режим на каране става лесно и удобно с натискане на един превключвател. Полезна информация като скорост, оставащи километри, заряд на батерията и др. е достъпна на панела, разположен отпред.

Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro е подсигурен с двойна спирачна система – E-ABS на предното колело и дискова спирачка на задното, така че да гарантира безопасността на своя притежател по време на каране. В допълнение, возилото има ярък преден фар и задна стоп светлина, която мига при натискане на спирачката, за да предупреди пътуващите зад скутера.

В сгънато състояние Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro се побира без проблем в багажника на колата

Предвидени са и множество функции за защита от повреди на скутера, вкл. от късо съединение, презареждане на батерията, температурни аномалии и др. А придружаващото смартфон приложение, което се свързва със скутера през Bluetooth интерфейс, позволява не само следене на показателите, но и контрол на някои от функциите.

Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro е сгъваем скутер, благодарение на което може да се пренася и съхранява много по-удобно. Конструкцията му позволява да го приведете в портативно състояние само за 3 секунди и без проблем да го поставите в багажника на колата, например.

Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro може да се следи и управлява от мобилно приложение

Електрическият скутер тежи само 14,2 кг и има размери 108х43х114 см. Подходящ е за хора на възраст от 16 до 50 години и с височина от 120 до 200 см. В комплекта влизат освен самия скутер, още зарядно устройство, инструменти и ръководство за потребителя. Батерията се зарежда напълно за около 8-9 часа.

Купи: Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro – на цена от $519,99 с доставка от Германия

Коментари по темата: „Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro – здрав е-скутер с 45 км пробег”

добавете коментар...

  1. petar

    Капацитетът на батерията е около 12 000mah, не 18 600!

Коментар